Nepostojanje mjera

Veliki broj Dalmatinaca stiže na doček nove godine u Hercegovinu

"Građanima na jugu zemlje ne preostaje ništa nego susjedna Crna Gora, Budva i Tivat u kojima je zagarantirana dobra zabava", zaključili su Dalmatinci.
Lifestyle / Zabava | 10. 12. 2021. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splićani koji su Novu godinu namjeravali dočekati na otvorenom ili u ugostiteljskim objektima u gradu, neće se usrećiti.

Od većine organiziranog dočeka Nove godine u Splitu nema ništa, zbog odluka Stožera.

"Prema mjerama koje su trenutno na snazi mi radimo do ponoći, odnosno glazbu ne smijemo puštati nakon 23:30. To je odluka prema Zakonu o komunalnom redu. Tako da, po svemu sudeći ništa od dočeka Nove godine na bedemu, ali i u drugim ugostiteljskim objektima diljem Dalmacije", rekao je organizator Adventa na Bedemu Domagoj Petričević za Dalmaciju danas.

"Nacionalni stožer je donio sredinom studenog odluku prema kojoj je radno vrijeme ugostiteljskih objekata skraćeno s dva sata iza ponoći, na ponoć. I sada mi imamo problem, ne samo s dočekom nego i inače s radom. U susjednim zemljama klubovi rade bez ikakvih problema i nema nikakvih potvrda. Mi Hrvati koji smo se cijepili kako bi živjeli u normalnim uvjetima, i dalje nemamo pravo na to. Ne možemo ispraviti godinu koja je bila ne baš sjajna", kaže Petričević.

Zbog ovoga će, kaže Petričević, brojni mladi Splićani Novu godinu dočekati u Hercegovini.

"Građanima na jugu zemlje ne preostaje ništa nego susjedna Crna Gora, Budva i Tivat u kojima je zagarantirana dobra zabava", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close