Zagreb

Suđenje spremačici Tarika i Lejle Filipović: Voditelja optužila za seksualno uznemiravanje

Spremačicu se tereti da je poznati par "olakšala" za 150 tisuća kuna, na koliko je procijenjena ukradena zlatnina, te za još 5000 eura i 100 kanadskih dolara.
Lifestyle / Zabava | 11. 09. 2019. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku suđenja bivšoj spremačici Lejle i Tarika Filipovića, Anica Jurilj (51) iznosila je odbranu na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu prilikom koje je, potpuno neočekivano, optužila poznatog glumca i TV voditelja za seksualno uznemiravanje.

Spremačicu se tereti da je poznati par "olakšala" za 150 tisuća kuna, na koliko je procijenjena ukradena zlatnina, te za još 5000 eura i 100 kanadskih dolara.

''Ne smatram se krivom'',  izjavila je krajem godine izjašnjavajući se o optužnici Anica Jurilj koju tužiteljstvo tereti za krađu prstenja, lančića, narukvica, ali i gotovine supružnika Filipović i punice Tarika Filipovića Fehime Šehović.

Danas je objasnila da je prve tri godine rada u domu Filipovićevih sve odlično funkcioniralo.

Seksualne radnje

''Radila sam kod njih od 2010. do 2013. godine. I sve je bilo odlično. Tog 11. ožujka 2013. Tarik i ja smo ostali sami kod kuće, a Lejla i njezina majka su otišle vani. Dok sam spremala veš u jednom trenutku mi je Tarik prišao s leđa i počeo me navlačiti za ramena, aludirajući na seksualne radnje. Počeo me dirati. Bila sam izvan sebe, odgurnula sam ga pitajući ga: Što ti je, što to radiš?', ispričala je Anica Jurilj danas na sudu iznenadivši sve prisutne.

Potom je nastavila i iznijela njegovu reakciju.

''Rekao mi je 'što je tebi, zar ne znaš da ljudi imaju svoje slabosti'. Ja sam se izderala na njega i rekla mu 'zar te nije sram'. Bila sam šokirana, sva sam se tresla, a on se smijao i rekao mi da se smirim i da će mi sve nadoknaditi'', ispričala je danas.

Ističe kako mu je potom poručila da će svima reći kakav je i što je napravio. Prema njezinim riječima, Tarik Filipović joj je poručio da će joj sve nadoknaditi.

Nastavila je potom iskaz rekavši da su se u jednom trenutku Lejla i njezina mama vratila doma, što je ona, kako je ispričala na sudu, iskoristila da izađe iz stana i ode kući.

''U tramvaju sam vidjela da mi je u torbi zlatnina'', objasnila je Anica Jurilj, koja je sudu ispričala kako je pretpostavila da ju je Tarik unutra stavio.

''Kada da sam došla do Dubrave samo sam se htjela riješiti tog zlata jer sam se osjećala poniženo. Došla sam do čovjeka od kojega inače kupujem duhan i pitala ga ima li nekoga da to uzme. On je našao čovjeka koji je to otkupio za 10.000 kuna'', ispričala je Tarikova spremačica danas na sudu.

''Meni taj novac nije ništa značio jer sam se toga samo htjela riješiti'', dodala je.

Na pitanje kako su se nakit i zlatnina našli u njezinoj torbi, Anica Jurilj je pokušala objasniti sljedećim riječima:

''Ne mogu objasniti kako su se nakit i zlato našli u mojoj torbici, ali on je stalno govorio da će mi to nadoknaditi. Da će mi se iskupiti'', rekla je na sudu.

Dva dana nakon toga nazvao me Tarik i rekao da se moramo naći. Došli smo u jedan kafić, a s njim je bila i Lejla.

''Rekao mi je 'ti si nas pokrala', a Lejla je cijelo vrijeme šutjela. On me dugo optuživao, a ja nisam znala što da kažem, bila sam šokirana. Nakon toga sastanka, Tarik me zvao nekoliko puta te mi govorio da ima velike probleme u kući. Pitao me da li su ti predmeti još uvijek kod mene. Rekla sam da nisu'', ispričala je.

Bez odgovora

Na sudu je ispričala da joj je Tarik rekao da, ako ima te predmete, da će ih on vratiti i praviti se kao da ih je Lejla zametnula.

''Nakon nekog vremena me nazvao me i rekao da je najbolje da to sredimo tako da odemo kod javnog bilježnika i da ja nešto potpišem i da se to sve zaboravi. Došla sam kod bilježnika i potpisala, ne gledajući što potpisujem. Da sam pročitala nikada to ne bih potpisala'', ispričala je Anica Jurilj.

Na pitanje suca Darija Lokasa zbog čega nije ranije izašla s ovom pričom, Anica Jurilj je rekla kako to ne može objasniti: "Jednostavno moja situacija nije bila takva da ja mogu podnijeti tužbu".

''Ne znam zašto to nisam napravila, ne mogu to objasniti'', rekla je.

Na opetovano inzistiranje suca da odgovori na pitanje zašto ga nije prijavila kada je postalo izvjesno da će nje biti podnesena kaznena prijava, Anica Jurilj ponovno nije imala odgovora, piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close