Srednjovjekovni sajam

Stolačka tarča 26. i 27. svibnja

Kao i ranijih godina, događaj će biti pdržan na starom gradu Vidoški iznad Stoca.
Lifestyle / Zabava | 17. 01. 2023. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osma srednjovjekovna sajamska manifestacija ''Stolačka tarča'' održati će se 26. i 27. svibnja 2023. godine'', potvrdili su organizatori za Bljesak.info.

Kao i ranijih godina, događaj će biti pdržan na starom gradu Vidoški iznad Stoca. 

Stolačka tarča je srednjovjekovni sajam regionalnog i zabavno-kulturnog karaktera te jedini takav u BiH. S obzirom na to da je Tarča već vrlo poznata u regiji, osim što svake godine okuplja sve više sudionika iz drugih zemalja, također privlači i sve veći broj posjetitelja.

''Ova povijesno-kulturna manifestacija ima međunarodni karakter, na njoj sudjeluju viteške skupine iz BiH, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Rumunjske i drugih zemalja, te pomažu prikazati obranu hercegova grada. Zbog svoje jedinstvenosti i zanimljivosti, sajam je postao svojevrsni brend Stoca i čitave Hercegovine", kažu organizatori.

Dosadašnje statistike pokazuju kako općinu Stolac u vrijeme Stolačke tarče posjeti na tisuće domaćih i stranih posjetitelja. Time je Tarča, kako ističu, znatno obogatila turističku ponudu ove općine te postala sastavni dio turističke ponude Hercegovine.

Posjetitelji u gradu Vidoškom mogli su ranijih godina vidjeti kako su nekada izgledali srednjovjekovni vitezovi, upoznati se sa svakodnevnim životom i običajima iz tog doba, ali i sami iskušati mnoge vještine bez kojih je život tada bio nemoguć.

Posjetiteljima su bile dostupne radionice streličarstva, mačevanja, keramike, jahanja, prikazivani si srednjovjekovni i renesansni plesovi i predstave, ali i mogućnost kušanja jela i te uživanje u glazbi iz toga doba.

Bogat sadržaj najavljen je i za ovu godinu.

Organizatori navode da se iz godine u godinu povećava i broj sudionika i broj posjetitelja, a tako raste i potreba za više volontera, odnosno za uloge gubavaca (zarazne bolesti koja je u to vrijeme bilo vrlo prisutna), stražara, tamničara, zatvorenika, djeva i slično, te se sadržaj i ponuda svake godine proširuje i obogaćuje.

Kopirati
Drag cursor here to close