Ukrajinski umjetnici

Stihovi Đorđa Balaševića osvanuli u Ukrajini: ''Samo da rate ne bude''

Stihove ove pjesme sada su objavili umjetnici iz Ukrajine, što je na društvenim mrežama podijelio njegov sin Aleksa Balašević.
Lifestyle / Zabava | 28. 03. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli ▀▄▀▄▀▄ Megdan ▄▀▄▀▄▀ (@megdan.fighting)

Đorđe Balašević bio je protiv rata u bivšoj Jugoslaviji, a kao poruku mira uvijek je pjevao pjesmu "Samo da rata ne bude".

Stihove ove pjesme sada su objavili umjetnici iz Ukrajine, što je na društvenim mrežama podijelio njegov sin Aleksa Balašević.

„Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!!! Prevedeno: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima.“ Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na posljednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvijezde iz cijele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pjesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali… Bože pomozi“, napisao je Aleksa.

„Grupa kulturno-umjetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov „Naša prosta duša slovenska“ na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gdje đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti… Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je išao… Aleksa Balašević“ ☦ Спасибо братья! Мир в Украине“, napisao je Aleksa Balašević.

Kopirati
Drag cursor here to close