Mostar

''Herceg'' organizira devetu speleološku školu

Škola će trajati četiri vikenda, a podjeljena je na teorijsku nastavku koja se održava petkom u večernjim satima, dok se praktična nastava održava subotom i nedjeljom na području Mostara i okolice.
Lifestyle / Zabava | 26. 02. 2022. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro počinje deveta po redu speleološka škola u organizaciji Speleološkog društva“Herceg“ Mostar, pod već poznatim imenom SPELEOLOGICA 9.

Škola će trajati četiri vikenda, a podjeljena je na teorijsku nastavku koja se održava petkom u večernjim satima, dok se praktična nastava održava subotom i nedjeljom na području Mostara i okolice.

Polaznici škole upoznat će se sa pojmom speleologije i znanstvenim granama koje ju nadopunjavaju, poput geologije, paleontologije, arehologije, biospeleologije, orijentacije u prirodi, te čitanja topografskih karata i izrade topografskog nacrta speleološkog objekta.

U praktičnom dijelu bit će upoznati sa opremom koja se koristi pri speleološkom istražvanju, te načinima kretanja na užetu (penjanje i spuštanje).

Početak škole je 18.03.2022 i traje do 10.04.2022 godine. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem Facebook stranice Speleološko društvo "HERCEG", Mostar | Facebook, putem e- maila : [email protected] ili preko online google obrasca : https://forms.gle/JDedf7mnHD57WQRt6

Zbog specifičnosti speleološke škole, te načina školovanja broj polaznika je ograničen.

Također, Speleološko društvo „Herceg“ iz Mostara, organizira 04. ožujka 2022.godine od 12-22 h, Dane otvorenih vrata  i poziva sve zainteresirane  u prostorije HGSS Mostar, u Dubrovačkoj ulici (zgrada Mostarka).

Na njima će predstaviti dosadašnji rad  društva putem fotografija, nacrta značajnijih speleoloških objekata i prikazivanja videomatarijala sa speleoloških istraživanja.

Svi posjetitelji moći će se upoznati s opremom koja se koristi prilikom istraživanja, a oni najhrabriji mogu se okušati u speleološkim tehnikama kretanja po užetu pod budim okom članova Speleološkog društva „Herceg“ Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close