Tubby Land

Sjećate se Teletubbiesa? Evo što se dogodilo s njihovom kućom

Osim samih likova, Po, Laa-Lee, Tinky Winkyja i Dipsyja, jednako poznata bila je i njihova travnata kuća Tubby Land.
Lifestyle / Zabava | 26. 05. 2022. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije više od dva desetljeća Teletubbiesi su bili glavni likovi našeg djetinjstva, a likovi veselih boja od 1997. do 2001. snimili su više od 350 emisija.

Osim samih likova, Po, Laa-Lee, Tinky Winkyja i Dipsyja, jednako poznata bila je i njihova travnata kuća Tubby Land.

Bazen? 

Nagnuto travnato brdo koje smo svi poznavali i voljeli nalazilo se u Wimpstone Warwickshireu južnije od Birminghama u Engleskoj i zapravo se nalazilo na privatnom polju.

Turisti koji su htjeli često posjećivati poznati set ove dječje emisije, bez dopuštenja su ulazili u ovaj posjed, a poznato brdo koje je predstavljalo njihovu kućicu nije bilo lako sakriti i ukloniti, prenosi Dnevnik.hr

Stoga je vlasnik polja površinu odlučio popuniti vodom, a površina koja je nekad bila prekrivena prekrasnom zelenom travom sad je postala bazen – baš kao i u jednoj epizodi Teletubbiesa.

Rosemary, vlasnica polja za medije je rekla: "Imali smo ljude koji preskaču ograde, prelaze stočna polja - to je bila noćna mora za sve. Pod vodom je već desetljeće i vrvi od divljih životinja - to je naš dom i drago nam je vidjeti ga u miru."

Brojna pitanja 

Komentirala je kako je ruralno područje sada mirno mjesto gdje stanovnici mogu uživati u mirnom životu što nije bio slučaj kada je tamo bio set.

Podsjetimo, Teletubbiesi su se u Hrvatskoj emitirali početkom 2000-ih godina u jutarnjem terminu, a svojom prepoznatljivom temom i glazbom veselili su mnoštvo djece ispred televizijskih ekrana.

U originalu je to BBC-eva emisija snimljena u Velikoj Britaniji, ali velikom se brzinom proširila i na ostale europske zemlje.

2015. godine, druga produkcija je ponovno pokušala snimati slavnu dječju emisiju, a epizode su bile emitirane i u Hrvatskoj od prosinca 2017. do ožujka 2018. godine.

Likovi Teletubbiesa uvijek su izazivali pitanja zbog njihova spola, a još uvijek se točno ne zna kojeg je spola svatko od njih bio. I dok su većini Dipsy i Tinky Winky predstavljali muški spol zbog hladnijih boja krzna – ljubičaste i zelene, a Po i Laa-Laa ženski zbog crvene i žute, mnogi su govorili da je crvena Po zapravo muško, a mnoge kontroverze davne je 1999. godine izazvao i lik Tinky Winkyja prekriven ljubičastim krznom, a koji je sa sobom uvijek nosio crvenu torbicu.

Tinky Winky je mnoge potaknuo i na sumnje da predstavlja homoseksualnu orijentaciju zbog navedene torbice te ljubičaste boje koja je dio zastave homokseksualne zajednice i oblika trokuta na glavi koji je simbol homoseksualaca.

Kopirati
Drag cursor here to close