Pandemija

Severina u minusu 12.000 eura

Severina je, prema prijavi tamošnjoj Agenciji za gospodarske registre, navela da je u 2019. zaradila 99.470 eura.
Lifestyle / Zabava | 10. 06. 2020. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Severina Kojić (48), kako prenose mediji u regiji, prijavila je da njena firma u 2019. godini ima gubitak od čak 12.000 eura.

Sugovornici iz Hrvatske, kako piše "Kurir", analizirajući sustav poslovanja firme "Duk prodakšen" za proizvodnju filmova, video-filmova i televizijskog programa, u vlasništvu Severine Kojić, vidi se da je pjevačica prijavila veće gubitke od prihoda, pa samim tim nije imala razlog da državi plati porez.

Severina je, prema prijavi tamošnjoj Agenciji za gospodarske registre, navela da je u 2019. zaradila 99.470 eura, ali je na nematerijalne troškove, kamate, putovanja i slično potrošila ukupno 111.311 eura. Saldo na kraju godine iznosio je minus 11.841 euro. Financijski kontrolori su uredno provjerili Severinina dokumenta i konstatirali da je imala prosječan priliv novca, ali da firma loše posluje i da nema osnova za naplatu poreza, navodi "Kurir".

Nedavno je u jeku pandemije koronavirusa odjeknula vijest da je Kojićeva podnijela zahtjev u Zagrebu da joj se dodjeli pomoć od 430 eura, kao i svim drugim gospodarstvenicima koji su se izjasnili da su materijalno pogođeni nastalim stanjem u državi. To je izazvalo negodovanje u javnosti, pa je Severina brzo poručila preko svog PR tima da je u pitanju nesporazum.

Kopirati
Drag cursor here to close