Icon of the Seas

Pogledajte kako izgleda najveći kruzer na svijetu

Brod dužine 365 metara ima 20 paluba. Plovit će tijekom cijele godine i krstariti istočnim i zapadnim Karibima iz Miamija.
Lifestyle / Zabava | 29. 01. 2024. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S više od 20 restorana, sedam bazena, zatvorenim vodenim kazalištem i najvećim vodenim parkom na moru, Icon of the Seas tvrtke Royal Caribbean krenuo je na svoje prvo putovanje.

S maksimalnim kapacitetom, ta ikona mora može ugostiti 7600 putnika, što znači da kruzerski div može primjerice primiti sve stanovnike Senja, a ako dodamo i osoblje, taj bi brod postao kao grad veličine otprilike Vodica u Hrvatskoj.

Foto: Shutterstock / Najveći kruzer na svijetu

Milijarde za izgradnju

"Od trenutka kada putnici kroče na brod svako je iskustvo posebno osmišljeno kako bi im pružilo najbolji odmor na kopnu i moru. Icon of the Seas nudi najbolji obiteljski odmor", rekao je predsjednik i izvršni direktor grupe Royal Caribbean, Jason Liberty, čija je tvrtka uložila oko 2 milijarde dolara za izgradnju toga čuda.

Brod dužine 365 metara ima 20 paluba. Plovit će tijekom cijele godine i krstariti istočnim i zapadnim Karibima iz Miamija.

Jedan od najpopularnijih sadržaja na brodu zasigurno je najveći vodeni park na moru. Među šest tobogana je i Pressure Drop, otvoreni tobogan za slobodni pad, kao i Frightening Bolt, najviši tobogan na moru, prenosi Punkufer.

Foto: Royal Caribbean Icon of the Seas / Icon of the Seas

Cijena krstarenja najvećim kruzerom na svijetu?

Putnici mogu guštati u restoranima, kafićima, barovima i salonima, kao i kupoli smještenoj na vrhu broda koja nudi pogled na ocean i vodopad. Kupola služi kao restoran, ali i interaktivno kazalište.

Na raspolaganju je 28 vrsta soba, a najviše će se cijeniti one s najboljim pogledom na ocean, ali iz tvrtke javljaju kako je prosječna cijena krstarenja na najvećem kruzeru na svijetu za jednu osobu otprilike 8700 eura za najluksuznije ture, a moći ćete na Ikoni mora provesti sedam dana za "samo" oko 1600 eura u standardnoj sobi.

Kopirati
Drag cursor here to close