Ishranom protiv mučnine

Messi ispričao kako je prevladao problem s povraćanjem

"Uistinu sam primijetio promjenu na sebi u vrijeme kad se pojavio problem s povraćanjem. Ne znam što sam jeo, ali očito sam godinama pogrešno jeo i pio"
Lifestyle / Zabava | 19. 03. 2018. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponajbolji igrač današnjice i jedan od najboljih svih vremena, Argentinac Lionel Messi, ispričao je kako se riješio svog problema s probavom hrane. Ljubitelji nogometa se sjećaju kako je Messi nekoliko puta na utakmicama povraćao, ali je taj neugodni problem u međuvremenu uspio prevladati.

Prvi put mu se dogodilo na prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske 2014. godine, kada je dobio mučninu, a kasnije se pošlo od toga da je naprosto dobio virozu ili neku drugu akutnu smetnju.

Gledajući unatrag, Messi i tim koji se brine za njegovo zdravlje, smatraju kako je sve započelo godinu prije, kad je osjetio slabost u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Bolivije, na velikoj nadmorskoj visini u La Pazu. Tadašnji izbornik Argentine Alejandro Sabella kasnije je za to okrivio nervozu.

Međutim, taj sindrom se počeo ponavljati kod najveće zvijezde Barcelone.

Talijanski liječnik Giuliano Poser tvrdi kako je upravo on 2015. godine izliječio Lea Messija, ali Argentinac smatra kako je sve riješeno od onoga trenutka kad je promijenio svoj način prehrane.

"Uistinu sam primijetio promjenu na sebi u vrijeme kad se pojavio problem s povraćanjem. Ne znam što sam jeo, ali očito sam godinama pogrešno jeo i pio", kazao je Messi za TV La Cornisa.

"S 22, 23 godine... čokolada, alfajores (vrsta južnoameričkog keksa), gazirana pića. Sada jedem ribu, meso, povrće, salate. Sve je organizirano i o svemu se vodi računa. Ponekad malo vina, ali to nije problem", kaže Messi o promjeni svoga režima ishrane.

"Problem s povraćanjem je izazvao promjene kod mene, bile su vidljive. Govorili su mi da može biti mnoštvo uzroka tome. U jednome sam se trenutku promijenio i više se nije događalo".

Messi također vjeruje kako je postao otporniji na kritike ili sportske neuspjehe otkad je prvi put postao otac 2012. godine. U međuvremenu su Messi i njegova supruga Antonella Roccuzzo dobili tri sina.

"Najbolje što možeš učiniti kako bi sve zaboravio je bliskost sa svojom obitelji, sa svojom djecom i ženom. Sve ostalo je drugorazredno", kaže peterostruki dobitnik Zlatne lopte.

 

Listos !!!

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on


Dolazak na svijet njegova prvog djeteta donio mu je promjenu u ponašanju i, prije svega, doživljavanju sporta i svega što uz sport ide. Naučio je da postoje i druge stvari u životu i da ne možeš uvijek pobjeđivati, ali se sada puno lakše nosi s porazima ili neuspjesima u natjecanjima.

"O svemu što mi se događa razgovaram s obitelji, sa svojom braćom koja su uvijek tu za mene. Sve im kažem. Ranije su kritike utjecale na mene, ali sad je s time gotovo. Znam da često kažu stvari koje nemaju veze sa sportom, baveći se vašim privatnim životom", govori nogometaš koji u riznici svojih uspjeha ipak nema onaj najvažniji - naslov svjetskog prvaka. Predstojeće prvenstvo u Rusiji vjerojatno je njegova zadnja prilika za to.

Kopirati
Drag cursor here to close