Narušava mir u Makarskoj

Karleuša odgovorila na prozivke Hloverke Novak Srzić

Novak Srzić nije krila nezadovoljstvo, a posebno joj je zasmetao nastup Jelene Karleuše, koja je nastupila prošle srijede.
Lifestyle / Zabava | 19. 07. 2019. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša HRT-ova voditeljica i urednica, a danas direktorica Turističke zajednice u Makarskoj Hloverka Novak Srzić podigla je veliku prašinu na svom Facebook profilu gdje se javno obrušila na vlasnike jednog noćnog kluba u Makarskoj iz kojeg "trešte" narodnjaci.

Sve više mladih

Novak Srzić nije krila nezadovoljstvo, a posebno joj je zasmetao nastup Jelene Karleuše, koja je nastupila prošle srijede.

"Dragi prijatelji, nastojim da podijelim na ovim stranicama neke pozitivne vibracije, ali večeras sam baš ljuta, ljuta. Potrudili smo se da napravimo odličan program za Makarsko kulturno ljeto, od operete do opere, koncerata klasične muzike, vrhunskog jazza i rock'n'rolla… I onda privatni poduzetnici koji dođu na mjesec dana po profit u grad u "Petar Pan" dovode Karleuše svih fela… I jedino po tome, na koncu, neki žele zapamtiti i "obilježiti" naš grad…", napisala je Novak Srzić.

Poprilično oštar status izazvao je ogromnu polemiku na društvenim mrežama, a unatoč tome što je bez zadrške prozvala vlasnike jednog od najpopularnijih klubova na Makarskoj rivijeri, negativnih reakcija nije bilo.

"Hodam gradom i svi mi čestitaju", govori za Večernji list Hloverka i otkriva da najveći problem leži u lošoj zvučnoj izolaciji spomenutog kluba: "Kad je Karleuša ili neka druga cajka, onda cijeli grad odjekuje."

"Poštujem i tržište i privatne klubove, ali neka se to radi tako da oni koji plate ulaznice u tome uživaju, a da nas koji ne volimo takvu vrstu glazbe poštede te buke i galame", napominje direktorica Turističke zajednice.

Ipak, priznaje da je žalosti što sve više mladih uživa u provodima uz lake note.

"Cajke su, nažalost, prodrle i do nas. Žao mi je kad vidim da mladost odlazi na takvu vrstu glazbenog treša. Mislim da je uzrok tome i taj što hrvatska glazba nije dovoljno zastupljena u medijima pa se mladi okreću stranoj", navodi ona, prenose Nezavisne.

Brz odgovor na Instagramu

Odgovor Jelene Karleuše na prozivku nije trebalo dugo čekati, pjevačica joj je posvetila priču na Instagramu.

"Čitam da se neka starija gospođa iz Turističke organizacije Makarske ljuti što sam tamo imala nastup, nazivajući me 'cajkom'. Cajka je pogrdan naziv za ženu koja se bavi muzikom iz Srbije. Valjda je vrijeme 'gospođo' da se pustite fašizma i šovinizma i seljačke zadrtosti te da se malo educirate tko sam ja!", poručila je Jelena Karleuša direktorici TZ Makarske.

Isprovocirana zbog prozivke, Karleuša je Hloverki očitala i bukvicu o hrvatskom turizmu.

"Ne bruji Makarska o meni, kako kažete, bruji cijeli svijet. Ne zato što sam 'cajka' već zato što sam zvjezdetina koju vole milijuni i van granica Balkana a vi... Vi ste 'gospođo' jedna obična prosta malograđanka i zbog takvih kao što ste vi su u Hrvatskoj plaže poluprazne! Manite se mržnje i politike jer ste doku**** sa tim 'i Bogu i narodu'! Mlade ljude zabole za to, samo se još vi u vašoj staroj glavi dijelite na 'Nijemce, Partizane, Četnike, Ustaše' itd. I da, hvala Makarskoj na divnom druženju!", zaključila je Karleuša, poznata po svojim javnim istupima bez dlake na jeziku.

Foto: Screenshot Instagram / Karleuša odgovorila Hloverki
Kopirati
Drag cursor here to close