Pred veliki nastup

Frenkie i Helem Nejse u 'Star in a Car' videu

U srijedu 15. lipnja, s početkom u 20 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo nastupit će neka od najpoznatijih imena bh. hip hop scene - Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo - uz pratnju Sarajevske filharmonije
Lifestyle / Zabava | 14. 06. 2022. u 13:14 Bljesak.info
Red Bull Symphonic stars in Tiago

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred sutrašnji Red Bull Symphonic, u okviru kojeg će u Narodnom pozorištu Sarajevo održati koncert uz pratnju Sarajevske filharmonije, Frenkie i Helem Nejse su se provozali ulicama Sarajeva, razgovarajući usput o pripremama za ovaj nesvakidašnji nastup i svojim očekivanjima.

U srijedu 15. lipnja, s početkom u 20 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo nastupit će neka od najpoznatijih imena bh. hip hop scene - Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo - uz pratnju Sarajevske filharmonije, u drugom bh. izdanju Red Bull Symphonica.

Pred sutrašnji spektakl, Frenkie i Helem Nejse su snimili vlastitu verziju 'Star in a Car' videa, u kojem govore o svojim očekivanjima od koncerta, pripremama sa filharmonijom, ali i tremi.

''Trema je velika, nije nam ovo nije prvi koncert, ali jeste prvi ove vrste. Kako se koncert bliži, trema je sve veća, pogotovo jer su ulaznice rasprodane za dva dana, što predstavlja dodatni mali 'teret'. Ovako nešto se kod nas do sada nije radilo, i ljudi očigledno očekuju da će ovo biti spektakl na svjetskom nivou“, rekli su momci iz Helem Nejse.

''Sjećam se kada smo snimali dokumentarac 'Soul Train', imao sam priliku da nastupim s filharmonijom. Doduše, samo jednu pjesmu, ali imao sam nevjerojatnu tremu, najveću u životu“, otkrio je Frenkie.

Dotaknuli su se i repertoara, toka priprema, suradnje sa klasičnim glazbenicima, publike i drugih zanimljivih tema. Kako kažu, na koncertu očekuju šaroliku publiku, 'od 7 do 77'.

Red Bull Symphonic se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo, a partner projekta je Taigo, prvi Volkswagenov SUV coupè. Bh. hip hoperi su za ovu vožnju odabrali upravo Taigo, čiji fokus počiva na dizajnu, individualnosti i emocijama, a jednu od ključnih uloga u predstavljanju ovog modela čini i glazba, čime se želi približiti mlađoj generaciji.

Za sve one koji nisu uspjeli kupiti ulaznicu, ispred pozorišta će biti organizirano besplatno gledanje koncerta. Na Pozorišnom trgu Susan Sontag bit će postavljen veliki video zid, upotpunjen vrhunskim zvučnim sustavom, putem kojih će gledatelji moći uživati barem u djeliću atmosfere iz sale NPS-a.

Red Bull Symphonic je projekt koji omogućava realizaciju novih, izuzetnih glazbenih doživljaja i ideja. U njegovom drugom bh. izdanju, Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo predstavit će rezultate suradnje između hip hop izvođača i klasičnog orkestra, te publici pružiti priliku da uživa u njihovim najvećim hitovima ''preodjevenim'' u sasvim novo ruho, u uzbudljivi spoj rapa i klasične glazbe.

Kopirati
Drag cursor here to close