Nije dugo trajalo

Fontana na Bulevaru ostala bez light-showa

Iz Gradske uprave Grada Mostara ranije su rekli kako će svjetla biti uklonjena.
Lifestyle / Zabava | 05. 11. 2021. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disco-svjetla sa spomenika ilegalcu na Bulevaru u Mostaru uklonjena su i spomenik je od petka bez rasvjete.

Iz Gradske uprave Grada Mostara ranije su rekli kako će svjetla biti uklonjena.

''Ovim potezom nismo htjeli uvrijediti nikoga, a pozitivna priča je kako je fontana konačno, nakon godina 'nerada', stavljena u funkciju'', dodali su.

Podsjetimo, u ponedjeljak 1. studenog, spomenik posvećen palim ilegalcima Mostara u Drugom svjetskom ratu, zasvijetlio je pomalo neobičnim sjajem.

Neprimjerena rasvjeta

Nova disko svjetla, kako su ih nazvali iz UABNOR-a Mostar, su 'najblaže rečeno neprimjerena i ne odgovaraju svojoj namjeni'.

''Za svaku je pohvalu, nakon desetljeća nebrige o antifašističkom spomeničkom naslijeđu u Mostaru, sređivanje ovog spomenika od strane Gradske uprave Mostara, ali u svakoj prilici, pa i ovoj mora se voditi računa o svim segmentima obnove, pa i rasvjeti. Ovo što je učinjeno na ovom spomeniku, najblaže rečeno, je neprimjereno i niti u jednom segmentu ne odgovara svojoj namjeni. Zbog toga inzistiramo da se hitno disko rasvjeta skloni sa spomenika i on osvijetli bijelim svjetlom, kako je to praksa i običaj širom svijeta u ovakvim slučajevima'', naveli su u svom priopćenju.

Istovremeno, apeliraju da se uredi i spomen obilježje obješenim ilegalcima Mostara sa druge strane ulice, jer je i ono sastavni dio ovog spomeničkog kompleksa.

''Svojevremeno je UABNOR Mostar, obnovio ovo obilježje, ali ne održavanje i stalno oštećivanje učinili su svoje. Hoćemo da vjerujemo da je ova greška sa svjetlom neznanje, a ne namjera da se omalovaži uspomena na brojne pale ilegalce Mostara'', rekli su.

Fontane rade do 15. listopada

Podsjećamo, Služba za komunalne poslove Grada Mostara 15. travnja 2021. godine je putem izvođača radova J.P. Komunalno Mostar, koji pruža usluge održavanja javnih gradski izljeva i fontana, započela s puštanjem u rad aktivnih gradskih fontana.

Sukladno Zakonu o komunalnom redu razdoblje u kome rade gradske fontane je programiran od 15.4 -15.10. tekuće godine, dok o održavanju fontana brinu gradska komunalna poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close