Sjećate se Ljubana?

Evo kako najveća dječja zvijezda ovih prostora izgleda danas

Od jednog od najpopularnijih hrvatskih dječjih filmova prošlo je 46 godina, no Slavko svakom svojom pojavom i dalje u mnogima izaziva nostalgiju, a posebice kod svojih mlađih kolega.
Lifestyle / Zabava | 18. 08. 2022. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Slavko Štimac (61) bio je najveća dječja zvijezda u regiji, a najpoznatiji je po ulozi Ljubana u kultnom filmu "Vlak u snijegu", po istoimenom romanu Mate Lovraka.

Od jednog od najpopularnijih hrvatskih dječjih filmova prošlo je 46 godina, no Slavko svakom svojom pojavom i dalje u mnogima izaziva nostalgiju, a posebice kod svojih mlađih kolega, prenosi Showbuzz

Tako Tarik Filipović nije propustio priliku fotografirati se sa svojim, kako ga je nazvao, junakom iz djetinjstva kojeg je sreo na Sarajevo film festivalu, a fotkom je obradovao svoje pratitelje na Instagramu.

Slavko je svoju glumačku karijeru započeo kad mu je bilo samo 12 godina ulogom u filmu "Vuk samotnjak", a u djetinjstvu je glumio i u seriji "Salaš u malom ritu".

Svojedobno je za In magazin otkrio kako mu je izgledalo odrastanje.

"Dobar sam bio, odgovoran dečkić. Sve sam stizao, profesori mi nisu gledali kroz prste. Bio je to veliki stres. Ljudi su završavali sa snimanjima i odlazili kući odmarati, a meni je dolazila nastavnica", prisjetio se Štimac dana kada je kao dječak postajao velika zvijezda.

Rođen je u Lici, u selu Konjsko Brdo, a zbog posla se sredinom 70-ih preselio u Beograd, gdje i danas živi s obitelji. Kasnije je proslavio u filmovima Emira Kusturice "Sjećaš li se Dolly Bell?" i "Underground". 1996. godine sa suprugom je otišao u New York i u Americi je snimio dva filma, od kojih je u jednom glumio s Adrienom Brodyjem.

Kopirati
Drag cursor here to close