Prokletstvo rane slave

Dječak koji je igrao Anakina Skywalkera boluje od shizofrenije

Kad je Lloyd dobio ulogu mladog Anakina, on je praktički ubio svoju karijeru. Obožavatelji su zaista mrzili dugo očekivani film "Epizoda 1", prvi film "Ratovi zvijezda" nakon 16 godina, izvedba Jake Lloyda išla je na živce mnogima.
Lifestyle / Zabava | 02. 02. 2020. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot Star Wars / Neakd je sve bilo idilično za desetogodišnjeg dječaka

Jake Lloyd proslavio se ulogom mladog Anakina Skywalkera u filmu 'Star Wars', ali se ispostavilo kako mu ta slava nije donijela ništa dobro u životu.

Pritisak javnosti bio je jednostavno prejak za mladog Jakea. Jake Lloyd je razvio mržnju prema kamerama i više nikada nije glumio. Film nikada više nije pogledao, a za to krivi redatelja Georgea Lucasa.

Nakon jednog događaja od prije pet godina čini se kako je ovaj mladić izgubio kontrolu nad samim sobom.

Naime, on je sjeo u auto i počeo divljati po cesti, policijska potjera izgledala je poput pravog akcijskog filma. Sletio je s ceste, uletio u šumu i zaustavio se između stabala. Glumac je tada uhićen i zatvoren.

Od tada njegovo je psihičko zdravlje toliko narušeno da su vlasti zaključile kako Jakeu više treba liječenje nego kazna. Iz zatvora je prebačen u psihijatrijsku ustanovu gdje su liječnici pokušavali popraviti njegovo stanje.

Foto: Trendolizer / Jake Lloyd, nekad i sada

San snova kao noćna mora

Jake Lloyd je kao desetogodišnjak imao sreću o kojoj sanjaju gotovo svi klinci, ali i mnogi profesionalni glumci. Dobio je ulogu u "Ratovima zvijezda", što je automatski predviđalo planetarnu prepoznatljivost.

Bilo je to 199. godine, a u filmu "Zvjezdani Ratovi: Epizoda I Fantomska Prijetnja", igrao je Anakina Skywalkera, mlado izdanje kasnijeg super negativca Darth Vadera.

Glumac Jake Lloyd danas ima 30 godina, ali od Ratova zvijezda ostala mu je borba s paranoičnom shizofrenijom.

Portal Geek News Now objavio je izjavu Lloydove majke u kojoj se kaže da je njezinu sinu dijagnosticirana navedena mentalna bolest.

Također pati od anosognosije, što znači da ne može uočiti, prepoznati i prihvatiti svoj poremećaj.

Suprotno mnogim predrasudama, paranoidna shizofrenija ne znači da oboljela osoba ima različite osobnosti - u stvari, osobe s tom bolešću pate od emocionalnih poremećaja, oblika halucinacija ili  paranoje.

Foto: BBC / George Lucas i Jake Lloyd

Upropastio ga George Lucas?

Podsjetimo, kad je Lloyd dobio ulogu mladog Anakina, on je praktički ubio svoju karijeru. Zato što su obožavatelji zaista mrzili dugo očekivani film "Epizoda 1", prvi film "Ratovi zvijezda" nakon 16 godina.

Osim dosadnog vanzemaljca Jar Jar Binksa, izvedba Jakea Lloyda najviše je išla na živce mnogim gledateljima.

Međutim, desetogodišnjak nije mogao mnogo učiniti za to - sve je bilo na redatelju Georgeu Lucasu koji je mladom Anakinu napisao neobično motivirane retke. Osim toga, očekivanja fanova jednostavno su bila previsoka.

"Još uvijek sam ljut na to kako se prema Jakeu Lloydu postupalo. Dječak je u to vrijeme imao samo deset godina i učinio je točno ono što mu je rekao George Lucas. Vjerujte, poznajem neugodne dijaloge", izjavio je 2017. godine Mark Hamill, koji u trilogiji glumi Lukea, sina Anakina Skywalkera.

U svakom slučaju, Jake Lloyd nije mogao dobiti veliku ulogu nakon ovog  filma i morao je brzo prestati glumiti.

Foto: Twentieth Century-Fox / Hayden Christensen u Ratovima zvijezda

Uloga Anakina nije bila samo nesretna za Jakea Lloyda.

Njegov nasljednik Hayden Christensen, koji je igrao stariju verziju Jedija u "Epizodi 2" i "Epizodi 3", nakon toga nije našao previše sreće u Hollywoodu.

S njim nije bilo tako loše kao s Lloydom, ali ovaj 38-godišnjak isto tako se morao nositi s puno zlobe oko sebe.

Video: Anakin
Kopirati
Drag cursor here to close