AMUS

Dinu Merlina zamijenit će Mladen Matović

Predsjednik Upravnog odbora AMUS-a Davor Sučić (Sejo Sexon) na konferenciji za medije je podsjetio da je na sjednici Skupštine AMUS-a 9. svibnja predsjednik Skupštine Dervišhalidović podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, ali da su neki mediji taj
Lifestyle / Zabava | 11. 05. 2018. u 13:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve službe Asocijacije kompozitora-glazbenih stvaratelja AMUS nastavljaju sa radom u skladu sa planiranim aktivnostima, a nakon neopozive ostavke predsjednika Skupštine Edina Dervišhalidovića (Dino Merlin) do narednog izbora v.d. predsjednik bit će Mladen Matović.

Predsjednik Upravnog odbora AMUS-a Davor Sučić (Sejo Sexon) na konferenciji za medije je podsjetio da je na sjednici Skupštine AMUS-a 9. svibnja predsjednik Skupštine Dervišhalidović podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, ali da su neki mediji taj događaj iskoristili u negativne svrhe.

Istaknuto je da Upravni odbor razumije odluku Dervišhalidovića, te da je bila čast, zadovoljstvo i privilegija raditi pod vodstvom čovjeka koji je u postavljanju AMUS-a na zdrave i stabilne osnove nesebično uložio svoje vrijeme i energiju, stoga mu je Asocijacija zahvalila na uspješnoj suradnji.

U protekloj godini, kako je naglašeno, po svim objektivnim kriterijima, AMUS je ojačao položaj u Bosni i Hercegovini i svijetu, te su ostvareni najveći iznosi tantijema u povijesti kolektivnog ostvarivanja autorskih prava u Bosni i Hercegovini, i to u dvije polugodišnje isplate.

Sučić je kazao da je AMUS postigao respektabilne rezultate koje su autori ostvarili, a sredstva od prihoda u iznosu od pet milijuna KM bit će raspodijeljena u prvom tjednu srpnja ove godine.

Inače, AMUS je punopravna članica Svjetske konfederacije autorskih društava CISAC.

Kopirati
Drag cursor here to close