Humanitarna dimenzija prejedanja

Čovjek pojeo 124 kebaba kroz 31 dan: Ostao sam oštećen i fizički i psihički

124 kebaba u samo mjesec dana uistinu nije zdravo, ne samo da je unio oko 250.000 kalorija, već ta hrana nije nutritivno zahvalna za svakodnevno prejedanje.
Lifestyle / Zabava | 04. 01. 2023. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

36-godišnji Britanac Des Breakey napravio je ovaj izazov kako bi prikupio novac koji je dao u dobrotvorne svrhe.

U mjesec dana time je u organizam unio 250.000 kalorija. 

Unio 250 tisuća kalorija 

Des Breakey odlučio je napraviti Kebabathlon, odnosno pojesti previše kebaba u kratko vrijeme, kako bi skupio novac - sada je više od 1000 dolara dao u dobrotvorne svrhe. Istaknuo je da je na koncu ostao 'oštećen', i fizički i psihički.

124 kebaba u samo mjesec dana uistinu nije zdravo, ne samo da je unio oko 250.000 kalorija, već ta hrana nije nutritivno zahvalna za svakodnevno prejedanje.

Jeo ih čak i na Božić 

Izazov je započeo 1. prosinca prošle godine te je od onda svakodnevno išao naokolo po restoranima i naručivao razne kebabe. Čitav dan na poslu nije ništa jeo i onda bi nakon 17 sati pojeo čak po četiri kebaba u samo sat i pol vremena. Čak ih je jeo i za - Božić.

Breakey, inženjer i otac dvoje djece, izjavio je neki dan da je gotov s ovim izazovom te se povlači.

"To je veliko postignuće i cijenim podršku. Al, neću to ponoviti. Ovo je moj posljednji ples, povlačim se", izjavio je Des, piše Mirror.

Humanitarni karakter prejedanja 

"Uživao sam u tome, ali me fizički povrijedilo. Osjećao sam se usrano. Nisam jeo voće ni povrće, nisam mogao jesti ništa drugo. Prva dva tjedna bilo je lako. Ali posljednja dva tjedna postalo je kaotično, ne samo fizički, već i psihički", ispričao je Des.

Bio je, naime, pod pritiskom da mora dovršiti izazov radi humanitarnog karaktera ovog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close