Podigla ljestvicu

32 godine od koncerta o kojem je 'brujala' Jugoslavija

Pjevačica je na stadion "Vasil Levski" sletjela helikopterom, a tim potezom je zadala zadatak mnogim svjetskim zvijezdama.
Lifestyle / Zabava | 25. 07. 2022. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema sumnje da je Lepa Brena obilježila jednu epohu i da je koncert koji je tada održala ušao u povijest. Ne samo ona, već i 125. 000 ljudi koji su pjevali njene hitove pamtit će dok su živi.

Te 1990. godine pjevačica je na stadion "Vasil Levski" sletjela helikopterom, a tim potezom je zadala zadatak mnogim svjetskim zvijezdama.

Svijet je brujao o nezaboravnoj noći koju je Brena priredila, a kako su pisali tadašnji mediji okupljena publika nije mogla vjerovati svojim očima, prenosi Express.ba

Pjevačica se na svom Instagram profilu ponosno prisjetila detalja tog ljetnjeg dana koje je podijelila sa svojim pratiteljima.

Uslijedila je lavina komentara brojnih kolega i obožavatelja koji ne kriju da bi voljeli da se takva noć ponovi.

Podsjetimo, nakon te čuvene 1990. godine Lepa Brena održala je dvadeset i jednu godinu kasnije koncert u Sofiji, a tom prilikom sjećanja i emocije su samo navirale.

"Zaista je fantastičan osjećaj kada nastupate ponovo na mjestu gdje je bio vrhunac vaše karijere. Mi smo te 1990. napravili veličanstven koncert u Sofiji, a sada se sve to vratilo", rekla je tom prilikom.

Video: Lepa Brena slijeće 1989. godine na stadion Vasil Levski u Sofiji
Kopirati
Drag cursor here to close