Podnose zahtjev

Sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u za veće porodiljine naknade

Ovim putem žele javno pokrenuti to pitanje i apelirati na Vladu HNŽ da u što skorije vrijeme naprave izmjenu Pravilnika i da porodiljine naknade budu 100 posto plaće radnice.
Lifestyle / Obitelj | 02. 02. 2021. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ poziva sva udruženja naše županije kao i sve stanovnike da im se pridruže u zahtjevu Vladi HNŽ da se kao u susjednoj ŽZH porodiljno odsustvo ubuduće plaća 100 posto iznosa osnovice plaće.

Kako su istaknuli, trenutno se porodiljno odsustvo s posla tijekom 12 mjeseci iza poroda plaća 80 posto, a u današnje vrijeme kada ljudi jedva spajaju kraj s krajem sigurno doprinosi dijelom u odluci obitelji o broju djece.

''Natalitet u BiH je u stalnom padu, a za bilo koju državu to je nešto od presudne važnosti za budućnost i opstanak. Žena, majka brigom i odgojem djece doprinosi budućnosti društva i nije u redu da za tu, možda i najvažniju njenu ulogu bude plaćena manje nego za posao koji inače obavlja'', navode.

Kako su naveli u svom priopćenju, ovim putem žele javno pokrenuti to pitanje i apelirati na Vladu HNŽ da u što skorije vrijeme naprave izmjenu Pravilnika i da porodiljne naknade budu 100 posto plaće radnice.

''Mi ćemo zahtjev predati do kraja tjedna, a pozivamo sva udruženja i pojedince pozivamo da javno iskažu svoj stav, a kroz zahtjev Vladi za izmjenom pravilnika daju podršku ovoj inicijativi jer to se tiče svih nas'', naveli su u svom priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close