Ljudskost na prvom mjestu

Samo u Hercegovini: Odrekli se asfalta da pomognu sugrađanki i njenoj djeci

Riječ je o obitelji Rodoljuba Muratovića iz Berkovića, koji je inače rođen u selu Hrgud, a koji je prerano preminuo od posljedica izazvanih koronavirusom.
Lifestyle / Obitelj | 13. 01. 2022. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani sela Hrgud iz Berkovića odrekli su se 10.000 KM, koje su proračunom općine bile planirane za asfaltiranje puteva u ovom mjestu, da bi pomogli samohranoj majci četvero djece da riješi stambeno pitanje.

Riječ je o obitelji Rodoljuba Muratovića iz Berkovića, koji je inače rođen u selu Hrgud, a koji je prerano preminuo od posljedica izazvanih koronavirusom. Njegova obitelj nema riješeno stambeno pitanje, a humani sugrađani odlučili su pomoći, piše portal Jadran Trebinje.

''U Berkovićima je pokrenuta inicijativa da se njima pokuša riješiti stambeno pitanje. Mještani Hrguda odrekli su se novca, koji je bio planiran za asfaltiranje cesta u ovom selu, a kroz akciju koju smo pokrenuli planiramo prikupiti i dodatni novac'', rekao je za Jadran Trebinje načelnik općine Berkovići Nenad Abramović.

Na službenoj stranici Berkovića  objavljeno je i obavještenje o pokretanju humanitarne akcije za pomoć spomenutoj obitelji.

''Budimo ljudi. Malo smo mjesto, svatko svakog zna. Nesreća ne bira. Nemojmo dopustiti da budu prepušteni sebi, pokažimo ljudskost i humanost. Znamo da je ovo što radimo početak rješavanja problema. Lokalna zajednica trudit će se da nađe trajno rješenje'', stoji na službenoj stranici općine Berkovići.

U akciju pomoći obitelji Muratović mogu se uključiti i ostali, a sve detalje o načinu uplate novca možete pronaći na službenoj stranici općine Berkovići.

Kopirati
Drag cursor here to close