Sastanak s Novalićem

Roditelji bi napokon mogli dobiti status njegovatelja djece/osoba s poteškoćama u razvoju

Utvrđeno je da je tekst zakona dobio pozitivna mišljenja iz kantona, te da se trenutno čeka mišljenje Federalnog ministarstva financija.
Lifestyle / Obitelj | 28. 04. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s direktoricom i financijskom menadžericom Udruženja obitelji djece i osoba sa poteškoćama u razvoju ''Dajte nam šansu'', Ines Kavalec i Fadilom Tarčin.

Na sastanku su razmijenjene informacije o trenutnim aktivnostima na pripremi teksta zakona o statusu roditelja/njegovatelja djece/osoba s poteškoćama u razvoju, kojim bi prvi put u Federaciji BiH ova oblast bila posebno uređena.

Utvrđeno je da je tekst zakona dobio pozitivna mišljenja iz kantona, te da se trenutno čeka mišljenje Federalnog ministarstva financija.

''Očekujem što skorije usvajanje ovog zakona u Federaciji BiH, te početak njegovog provođenja. Podsjetit ću da smo u ovogodišnjem Proračunu Federacije BiH za provedbu ovog zakona osigurali 16,5 milijuna KM'', kazao je premijer Novalić.

Naglasio je da vlast mora imati poseban senzibilitet prema roditeljima/starateljima kao i djeci s poteškoćama u razvoju, te da će on učiniti sve kako bi se njihov status poboljšao.

''Moramo imati poseban senzibilitet za djecu s poteškoćama u razvoju i prema njihovim obiteljima. Uspostavljanje zakonske osnove koja će napraviti konkretne pomake je minimum kako bismo unaprijedili ovu oblast. Vlada Federacije BiH je opredijeljena i vjerujem da ćemo vrlo brzo imati ne samo zakon, nego i početak njegove primjene, jer obitelji i djeca to trebaju'', poručio je premijer Novalić.

Iz Udruženja su još jednom izrazili zahvalnost, te pojasnili da je donošenje ovakvog zakona osnov za daljnje uređenje ove oblasti.

Kavalec je rekla da su korisnici i Udruženje veoma zainteresirani za njegovo usvajanje, što je bio i jedan od razloga današnjeg sastanka, inače još jednog u nizu radnih na kojem se aktivno razmatralo pitanje unapređenja ove oblasti, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close