Pozor roditelji!

Hrana za mozak: Namirnice za razvoj inteligencije kod djece

Neke namirnice su hranjivije od drugih pa pomažu razvoju moždanih stanica i poboljšanju pamćenja i koncentracije.
Lifestyle / Obitelj | 27. 04. 2020. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prehrana u djetinjstvu ima dugoročan utjecaj na razvoj inteligencije, neke namirnice pomažu kod poboljšavanja pamćenja i koncentracije

Genetika nije jedina koja utječe na mentalne sposobnosti djece. Vjerovali ili ne, prehrana u djetinjstvu može imati velikog utjecaja na razvoj inteligencije. Neke namirnice su hranjivije od drugih pa pomažu razvoju moždanih stanica i poboljšanju pamćenja i koncentracije.

1. Losos

Losos je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje su od izuzetnog značaja za rast i razvoj organizma. Istraživanja su utvrdila da ljudi koji ga koriste u svojoj prehrani pokazuju bolje rezultate na testovima inteligencije.

2. Jaja

Jaja su poznata kao snažan izvor proteina, a žumanjak sadrži hranjive elemente koji potiču rad memorije.

3. Kikiriki

Kikiriki i maslac od kikirikija su dobar izvor vitamina E i snažan antioksidans koji štiti živčanu membranu. Ove namirnice pomažu dječjem živčanom sustavu da iskoristi glukozu za dobivanje energije.

4. Zob i zobena kaša

Ove namirnice osigurat će djetetu dovoljno energije da se razbudi i ostane koncentrirano tijekom školskog dana. Zob je izvor vitamina E i B, magnezija i cinka, što je dovoljno da mozak funkcionira punim kapacitetom.

Kopirati
Drag cursor here to close