Šetalište

Forum24: Likovna radionica za djecu u mostarskom parku

Posjetiteljima će biti predstavljeno nekoliko djela iz fundusa Galerije kako bi se upoznali s bogatim umjetničkim i kulturnim stvaralaštvom.
Lifestyle / Obitelj | 26. 06. 2018. u 12:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača" predstavit će se u srijedu, 27. lipnja, u 20 sati u okviru tradicionalnog Foruma na šetalištu u Mostaru, koji se održava svake srijede s ciljem informiranja što većega broja stanovnika Mostara s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture. 

Građani će imati priliku upoznati se preko kataloga i promotivnih materijala s vrhunskim izložbama održanim u Galeriji kraljice Katarine Kosače, koja djeluje u sklopu Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača". Posjetiteljima će biti predstavljeno nekoliko djela iz fundusa Galerije kako bi se upoznali s bogatim umjetničkim i kulturnim stvaralaštvom. 

Također, bit će izložene knjige, monografije i publikacije u izdavaštvu Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača". 

U raznolikom i bogatom programu na Šetalištu sudjelovat će Glazbena škola Ivana pl. Zajca Mostar, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i Mostarske mažoretkinje. 

U okviru ovoga Foruma na šetalištu osmišljen je i poseban program odnosno likovna radionica za djecu (od 4 do 6 godina) u gradskom parku Zrinjevac, a sudjelovat će djeca mostarskih vrtića J.U. Ciciban, J.U. Dječji vrtići Mostar i Integrativni vrtić "Sunčani most". 

U radionici će se koristiti tekuće boje i četke kojima će djeca oslikavati kartonsku površinu postavljenu na stabla u parku, a nakon završetka radovi će biti izloženi na mostarskom Šetalištu. 

Ova radionica idealna je prilika u kojoj djeca stvaraju umjetnost na nekonvencionalnim mjestima, poput parka, te uče o umjetnosti na novi i pedagoški prilagođen način njihovom uzrastu. Edukativne i art radionice, bilo kojeg tipa, razvijaju osjećaj kreativnosti, socijalne vještine i kritičko mišljenje, te potiču odgoj mlade publike. 

Voditelji radionice su akademski kipar Dalibor Nikolić i arhitektica Senada Demirović Habibija, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close