Britanija

Djeca ne smiju gledati Squid Game

U poruci se ističe da se snažno savjetuje da se ne dopušta djeci da gledaju seriju jer je puna nasilnog sadržaja.
Lifestyle / Obitelj | 18. 10. 2021. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od roditelja u Britaniji je zatraženo da budu na "oprezu" uslijed brojnih izvještaja da djeca oponašaju nasilne scene iz Netflixove južnokorejske televizijske serije Squid Game, piše magazin Newsweek.

U poruci poslanoj roditeljima i starateljima, Tim za zaštitu obrazovanja za vijeće srdišnjeg centralnog Bedfordshirea u Britaniji upozorio je na "izvještaje da djeca i mladi kopiraju igrice i nasilje iz serije 'Igra lignji' koja nije dozvoljena za gledatelje mlađe od 15 godina".

"Sve je više zabrinjavajućih izvještaja o djeci i mladima koji igraju 'Igru lignji' tijekom boravka u školi. Ova serija se može gledati putem drugih platformi, poput YouTubea i TikToka. S obzirom na popularnost programa, kompanije su napravile brojne mini-igrice na osnovu emisije i na platformama za video-igre", navodi se u poruci.

U poruci se ističe da se snažno savjetuje da se ne dopušta djeci da gledaju seriju jer je puna nasilnog sadržaja.

Video: Squid Game | Official Trailer | Netflix

Upozorenje je objavljeno nakon što je direktor osnovne škole Sir Francis Hill u mjestu Lincoln u Britaniji Gareth Nicols prijavio da nekoliko djece od oko šest godina oponaša scene iz serije.

Roditelji spomenute djece su obavješteni dok je izvršena i provjera mobilnih telefona kako bi se utvrdilo da gledaju seriju bez dopuštenja roditelja.

I u drugoj osnovnoj školi u Istočnom Yorkshireu, također je bilo sličnih incidenata s djecom od sedam i 11 godina.

U Belgiji su izražene slične zabrinutosti nakon što je otkriveno da nekoliko djece igra opasnu verziju igrice "Crveno svjetlo, zeleno svjetlo" iz popularne južnokorejske serije, a koja je jedna od najnasilnijih u emisiji, prenijela je Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close