Najstariji bračni par na svijetu

Brak za Guinessa

Vremena su bila toliko teška da su na hotelsku sobu koju su unajmili za medeni mjesec potrošili samo 7 dolara.
Lifestyle / Obitelj | 11. 11. 2019. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedno imaju ukupno više od dva stoljeća John Henderson je napunio 106, a njegova supruga Charlotte 105 godina.

Ovaj teksaški bračni par po Guinnessovoj knjizi rekorda najstariji je živi par na svijetu. Dana 15. prosinca John i Charlotte iz Austina proslavit će 80 godina zajedničkog života, što je životni vijek prosječnog Amerikanca, piše CNN.

U Guinessovu knjigu rekorda su ušli 28. kolovoza 2019. Charlotte i John Henderson vjenčali su se 1939. Upoznali su se 1934. dok su bili studenti Sveučilišta u Teksasu.

Charlotte je studirala za nastavničko zvanje, a John je bio dio nogometnog tima. Četiri godine kasnije odlučili su provesti život zajedno.

No nije se radilo o najsretnijim vremena. Naime, uslijedila je Velika depresija, no i usred ekonomskog mraka dvoje ljudi pronašlo je sreću.

Za CNN su kazali kako su vremena bila toliko teška da su na hotelsku sobu koju su unajmili za medeni mjesec potrošili samo 7 dolara.

Ne treba zaboraviti ni to da je John i najstariji živi bivši nogometaš Sveučilišta u Teksasu. Ako postoji ljubavna priča koja je je doslovno preživjela test vremena, ovaj je par živi dokaz za to.

Oldest married couple, aggregate age

Who John Henderson, Charlotte Henderson Where United States (Austin) The oldest married couple (aggregate age) are Charlotte Henderson (USA, b. 8 Nov 1914) and John Henderson (USA, b. 24 December 1912), with an aggregate age of 211 years 175 days, as verified in Austin, Texas, USA, on 28 August 2019.

Kažu da je ljubav među njima tijekom godina samo jačala. Prije deset godina preselili su se u selo Longhorn u lokalnu zajednicu umirovljenika koje povezuje studij na Sveučilištu u Teksasu. Sretni su kao i dosad.

John još uvijek svakodnevno vježba, a na pitanje novinara CNN-a koja je tajna dugog života i sretnog braka, odgovorio je: "Živite umjereno i budite ljubazni prema svojem supružniku", piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close