Savjeti modnih stručnjaka

Zbog ovih načina odijevanja izgledate starije nego što jeste

Odjeća koju birate ne odražava samo vaš osobni stil nego itekako utječe na vaš izgled.
Lifestyle / Moda | 07. 02. 2024. u 14:23 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nekih načina odijevanja izgledate starije te ih je bolje izbjegavati. U nastavku vam otkrivamo što modni stručnjaci nikako ne savjetuju, te što bi trebali odijevati da bi izgledali dotjerano i lijepo. 

1. Prevelika odjeća 

Istina je da u modnom svijetu oversized odjeća ima svoje mjesto, no i nju trebate znati nositi. Ako je dobro kombinirate s ostatkom vaše modne kombinacije, to može izgledati jako lijepo.

No, ako stalno nosite odjeću koja vam je prevelika, možete izgledati starije nego što jeste. Također, možete ostaviti dojam osobe kojoj nije stalo da izgleda lijepo i dotjerano, posebno u prilikama koje to zahtijevaju. 

2. Preuska odjeća

Kao što vas prevelika odjeća može postariti, to isto može učiniti i ona preuska. Također, postoje žene koje žele zadržati mladost te biraju modne komade koji ne idu uz njihove godine, te dodatno otežavaju situaciju.

Bitno je da se u odjeći koju nosite osjećate dobro no isto tako ona treba odgovarati vašim godinama i obliku tijela. Ako oblačite usku odjeću dok imate višak kilograma, to sigurno neće izgledati lijepo. Radije skrijte male nesavršenosti uz pomoć odgovarajuće odjeće jer ćete jedino tako izgledati i osjećati se dobro u svojoj koži. 

3. Tamne boje 

Mnogi ljudi često kombiniraju 2 ili više tamnih boja, što ih čini starijim nego što jesu. Modni stručnjaci ističu da trebate biti oprezni s tamnim bojama. Iako vam one mogu pomoći da izgledate mršavije, trebate znati kako ih nositi.

Dobar primjer je da obučete potpuno crnu kombinaciju koja će vas učiniti elegantnim. No, nikad ne bi trebali primjerice, nositi crnu i smeđu boju zajedno. Osim što će vas učiniti starijim nego što jeste, takva modna kombinacija neće izgledati nimalo lijepo. 

4. Zastarjela moda 

Postoje određeni odjevni predmeti koji su bili u trendu jako kratko i s razlogom su iščezli. No, ako ih unatoč tome nastaviti nositi, možete ostaviti dojam osobe koja ne obraća pažnju na svoj izgled.

Osim toga, takav način odijevanja vam neće ići u korist ako želite izgledati svježe i mladoliko. Umjesto da se držite njih, radije potražite modne kombinacije koje odražavaju vaš stil i osobnost. U njima ćete se sigurno bolje osjećati te ćete imati više samopouzdanja. 

5. Prekomjerno ukrašena odjeća

Razumijemo da ponekad želite ostaviti svoj osobni pečat na odjeći koju nosite, no nemojte pretjerivati. Pretjerano ukrašena odjeća može stvoriti dojam prenapadnosti, što može dodati godine vašem izgledu.

Radije birajte jednostavne komade koje lako možete kombinirati s različitim odjevnim predmetima. 

6. Preozbiljan poslovni stil 

Poslovni stil je primjeren za rad, no ako se tako odijevate u svoje slobodno vrijeme, možete izgledati starije nego što jeste.

Umjesto toga, isprobavajte razne klasične i moderne komade odjeće te se odlučite za onaj koji vam najbolje odgovara. U svakoj modnoj kombinaciji dodajte malo svježine, boje te vitalnosti. 

7. Slojevito odijevanje 

Slojevito odijevanje je idealno u zimskim uvjetima, no ako se tako stalno odijevate, možete izgledati starije nego što jeste.

Takva odjeća će stvoriti vizualni efekt dodatne težine te učiniti vaš modni stil dosadnim. Birajte odjeću koja lijepo prati linije vašeg tijela, izbjegavajte slojeve te birajte boje koje vas otvaraju i koje vam lijepo stoje. 

Zaključak 

Ako do sada niste posvećivali pažnju svom izgledu i načinu odijevanja, nadamo se da od sada hoćete. Imajte na umu da je ključ savršenog modnog izgleda u ravnoteži klasičnih i modernih komada koji vam pristaju.

Ako ste pogriješili te slijedili načine odijevanja koji su vas činili starijim nego što jeste, ne brinite. Sasvim je u redu istraživati dok ne pronađete savršen stil koji će vam odgovarati. Nadamo se da ste vi na dobrom putu!

Kopirati
Drag cursor here to close