Taktika

Voliš kupovati u Zari? S ovih 9 trikova kupnja će ti se najviše isplatiti

Uz otkačene i drukčije komade, Zara svake godine izbaci i više hit komada za kojima onda svi polude pa ih viđaš na svakom koraku, od ulica do Instagram profila.
Lifestyle / Moda | 11. 05. 2020. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zara je jedan od najomiljenijih high street brendova. Možda skuplja od nekih drugih, ali zato munjevitom brzinom "skida" stvari s modnih pista i čini ih dostupnima puno većem broju ljudi.

Uz otkačene i drukčije komade, svake godine izbaci i više hit komada za kojima onda svi polude pa ih viđaš na svakom koraku, od ulica do Instagram profila.

No možda ne znaš kako, što i kada kupovati u Zari da izvučeš najviše za sebe. Iliti za najmanje novca dobiješ najbolje komade.

1. Rasprodaje

Većina Zarinih trgovina ima veliku rasprodaju dva puta godišnje. Naravno da je uvijek bolje platiti manje nego više, no globalno, zimska i ljetna rasprodaja se stjecajem okolnosti ipak razlikuju.

Kod nas je zimska rasprodaja veći pakao (po gužvi) od ljetne. Možda zato što za vrijeme ljetne nema toliko ljudi u gradovima, možda zato što su ljetne stvari u startu jeftinije pa ušteda nije tolika.

Usto, sve što nam je trebalo za zimu smo vjerojatno već kupili na početku zime - kaput, čizme, džempere... Iz tog razloga ni najboljih komada s početka sezone više neće biti.

2. Preskoči bazične komade

Zna se u čemu je Zara najbolja - trendove s modnih pista nevjerojatnom brzinom donosi u high street. I ti su komadi ono što je najbolje loviti u Zari. Bazični komadi poput majica i T-shirta nisu posebno isplativi; ne odskaču kvalitetom, a skuplji su nego u drugim sličnim trgovinama. Kupuj ih samo na velikom sniženju.

3. Veliko "da" za predmete od (lažne) kože

Kupiti torbicu koju ćeš nositi u ured ili veliku torbu od koje se nećeš odvajati je u Zari sjajna investicija. Dobit ćeš komad koji izgleda jednako dobro kao dizajnerski i koji će ti trajati, bez obzira je li od prave ili umjetne kože. Jakne od umjetne kože također su nešto čime se Zara može pohvaliti - izgledaju ljepše i skuplje nego u većini high street trgovina.

4. Kad dolazi nova roba

Zara dobiva novu robu svaka dva tjedna, a neke nove komade ubacuje i između toga. No u različitim zemljama i dan kad roba stiže je različit. Ako nisi tako često u trgovini da sama iščitaš taj raspored, pitaj prodavače. Reći će ti (ali kad nešto dolazi na rasprodaju, nećeš iz njih izvući).

5. Online kupnja

Zarina online trgovina drugi je svijet od prave trgovine. Najlakše i besplatno je naručiti da roba stigne u dućan. Ako naručuješ na svoju adresu, iznos mora biti veći od 300 kuna da bi dostava bila besplatna.

Kad pokupiš paket, otvori ga već u dućanu i isprobaj; ako ćeš stvari vraćati, najlakše je to napraviti odmah. Malo upozorenje: Za neke predmete postoje posebni uvjeti povrata. Inače, zbog trenutačne situacije rokovi zapovrat su produženi.

6. Budi skeptična

Zara fantastično stilizira svoju odjeću, sve što prodaje online izgleda super. Osim što su kombinacije odjeće izvrsne, i modeli izgledaju vrlo cool. Mlade, visoke i mršave cure na kojima i najšašaviji komadi izgledaju odlično.

Posebno kad su iskombinirani s genijalnim čizmama, torbicom preko tijela, širokim džemperom koji je spao s jednog ramena, razbarušenom kosom i smionim pogledom. I mi smo cool, no ne uvijek na isti način.

Ono što ti se svidjelo na slici možda neće pristajati ni uz što u tvom ormaru. A možda ćeš u širokoj, bezobličnoj balon haljini ako nemaš visinu 1,80m niti 55 kg izgledati... poput balona?

7. Ako si sitne građe...

Ne zezamo se, provjeri što ima na dječjem odjelu. Ne srami se toga, sitna građa ovdje je tvoja prednost!

8. Kad kupiti na sniženju, a kad platiti punu cijenu

Bilo bi najbolje uvijek kupiti po manjoj cijeni, ali... neće nam uspjeti. Svake sezone pojave se "it komadi" u Zari koji se prodaju munjevitom brzinom i za tjedan, dva ih više nema. Ako imaš razvijen "nos" za takve stvari, blago tebi. Stići ćeš ih kupiti. Ako nemaš, provjeri što odjednom nose celebi i modne blogerice. To su hot komadi koji neće dočekati da dođu na sniženje. Također, za dobar kaput se uvijek isplati platiti punu cijenu.

9. Cipele na petu ili ravne

Zarine ravne cipele uvijek izgledaju elegantno i udobne su za nošenje. S cipelama na visoku potpeticu nije uvijek tako (osim što dobro izgledaju). Nisu uvijek udobne i stabilne što je kod štikli vrlo važno. Prošeći malo duže po dućanu u njima i obrati pozornost kako ih osjećaš na nogama, a ne slušaj samo onaj "zaljubilaaa saaam seee" poriv, piše Miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close