Ne zna se koja je ljepša

Tri najtraženije nijanse kose ove jeseni

Ako je vjerovati poznatim frizerima i koloristima, inspiraciju za jesenske trendove kada je boja u pitanju treba tražiti u ponudi toplih napitaka
Lifestyle / Moda | 08. 10. 2020. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S dolaskom novog godišnjeg doba poželjela si promijeniti boju kose te si u potrazi za inspiracijom? Ovoga puta za tebe mis7 je izdvojila prijedloge poznate škotske frizerke Suzie McGill koja je za Glamour otkrila kako su njezini kolege inspiraciju za vodeće jesenske trendove kada su boje u pitanju pronašli ni manje ni više nego u toplom napitcima. 

Tako napominje da će plavuše poželjeti osvježiti boju nijansama karamele i javorovog sirupa, dok će brinete rado nositi pramenove od vruće čokolade. Naravno, trijumfalna boja sezone ostaje vrući, začinjeni cimet...

Ova boja nadahnuta javorovim sirupom daje kosi topli ton

Javorov sirup

Ako si ove jeseni poželjela nositi tople plave tonove na kosi neka tvoj odabir bude boja nazvana "začinjeni sirup od javora". "Baš koliko ukusno zvuči, toliko i sjajno izgleda. Ova boja nadahnuta javorovim sirupom daje kosi topli ton, dok tamnije naznake cimeta, klinčića i đumbira djeluju u tandemu kako bi ovoj kosi dali dimenziju i dubinu", kaže Suzie, umjetnička direktorica u Rainbow Room International salonu.

"Da bi se postigao željeni izgled, oko lica se postavljaju svjetliji tonovi pomiješani s nekoliko pramenova tamnijih tonova koji dodaju ne umanjuju glavnu javorovu nijansu", dodala je. Doista, to je dobar izbor za sve medene plavuše koje su se borile s održavanjem postojanosti, a na nju se vrlo lako mogu odlučiti i brinete koje žele posvijetliti kosu.

Kremasto osvježenje nadahnuto vrućom čokoladom dat će puni sjaj

Vruća čokolada

S druge strane, one brinete koje žele istaknuti bogate smeđe tonove trebale bi se poigrati s vrućom čokoladom."Tijekom hladnijih mjeseci tamnoj kosi može nedostajati vlage, a ona zbog toga zgleda dosadno i beživotno. No, kremasto osvježenje nadahnuto vrućom čokoladom dat će brinetama poticaj koji im je potreban kako bi njihova kosa zasjala punim sjajem", ističe Suzie.

"Ovaj se izgled kod brineta lako postiže uz pomoć tretmana koji kosi vraćaju sjaj", dodaje poznata škotska frizerka. Uz pomoć ovog tretmana stvorit će se dojam višedimenzionalnosti te kreirati iluzija punije i podatnije kose.

Ove sezone posebno su atraktivni narančasti tonovi

Kava s okusom bundeve

Zagasita crvena boja inspirirana vinom nerijetko se može naći na listama najtraženijih jesenskih boja. No, ove sezone posebno su atraktivni narančasti tonovi.

Suzie tako ističe: „Ovaj se trend usredotočuje na živopisne bakrene tonove s nekim tamnijim nijansama ili izraženim korijenima, kako bi se postigla višedimenzionalna boja. Narančasti tonovi potiču sjaj, a također dobro utječu na postizanje zdravijeg, toplijeg izgleda tena, dajući koži prekrasan pojačani sjaj. "

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close