Bivši direktor modne kuće Lanvin

Preminuo slavni dizajner Alber Elbaz

Svijet je napustio u 59. godini, samo nekoliko mjeseci nakon pokretanja vlastita brenda AZ Factory
Lifestyle / Moda | 26. 04. 2021. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši kreativni direktor modne kuće Lanvin, koji je na tom mjestu krojio trendove od 2001. do 2015. godine, a početkom ove pokrenuo vlastitu marku AZ Factory, preminuo je jučer u pariškoj bolnici, piše WWD.

Rođen u Maroku u židovskoj obitelji koja se preselila u Izrael, studirao je u Izraelu, a 1980-ih se preselio u New York te radio za brendove Geofffrey Beene, Guy Laroche i Yves Saint Laurent, prije Lanvina. Njegova dugogodišnja karijera u Lanvinu završila je otkazom zbog neslaganja s novim vodstvom kompanije, a njegov odlazak utjecao je na dramatičan pad popularnosti brenda. Nakon toga ostvario je nekoliko modnih suradnji s brendovima Converse, Lesportsac, Tods, Lancome, a početkom ove godine lansirao je vlastiti brend, u kojem je namjeravao spojiti dizajn i suvremenu tehnologiju, prenosi Elle.

''Albera je pratila zaslužena reputacija kao jednu od najbistrijih i omiljenih osoba u modnoj industriji. Bio je osoba iznimne topline, talenta, a njegova jedinstvena vizija, smisao za lijepo i empatija ostavljale bi nezaboravan dojam'', izjavio je Johann Rupert, osnivač i predsjednik kompanije Richemont koja stoji iza Elbazova brenda.

Kopirati
Drag cursor here to close