Što kažete?

Poznate dame 'furaju' shag: Frizura '70-ih se vratila na velika vrata

Lifestyle / Moda | 17. 04. 2023. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pinterest / Frizura

Nedavno smo pisali o najpopularnijim frizurama za ovu sezonu, a iako se tu našlo i onih dugačkih i kratkih, i raznolikih u svakom mogućem pogledu, jedna im je stvar bila zajednička - minimalno zahtjevno održavanje.

Svestrana frizura 

Uz to, titulu najpopularnijih odnijele su i sve one frizure koje pristaju gotovo svakom tipu kose i obliku lica, a utjecaj nostalgije je i više nego očit pa ćemo tako narednim mjesecima viđati frizure inspirirane trima posljednjim desetljećima prošlog stoljeća.

Uz fudbalerke koje su vladale 80-ima i super slojevite frizure iz 90-ih, posebno je popularna ona koja je obilježila 70-e, dobro poznata pod imenom shag. Jednostavna i laka za održavanje te nevjerojatno svestrana, u pitanju je ultimativna statement frizura kojoj malo tko može odoljeti.

Obožavamo je jer izgleda cool, puna je teksture i pravo je osvježenje, kako za duge slojeve, tako i za kosu ujednačene duljine, a kao što smo već rekli, njezino održavanje ne zahtijeva puno brige jer je oblik već urezan u nju.

Tekstura prije volumena 

Oni koji imaju prirodno ravnu kosu možda će morati dodati malo proizvoda za voluminozniji i neuredniji dojam, no uz kovrčavu i valovitu kosu ova će se frizura praktički održavati sama od sebe, prenosi Miss7.hr

Najbolji dio cijele priče je što ova frizura ne iziskuje određenu duljinu kose pa će njezina lepršava tekstura jednako dobro pristajati i dugoj i kratkoj kosi. 

Svi oni koji imaju prirodno ravnu i tanku kosu nemaju nikakvog razloga za brigu. Esencija ove frizure ionako je više tekstura, nego volumen, što znači da će, ako su slojevi dobro ošišani, malo kreme za oblikovanje ili spreja za teksturu biti sve što je potrebno za njezino održavanje.

Uredno isfenirana varijanta najbolje dokazuje koliko je ova frizura zapravo svestrana. Izgleda jednako chic i u uglađenoj i glamuroznoj, kao i razbarušenoj i neurednoj verziji.

Kopirati
Drag cursor here to close