Savjeti stručnjaka

Ovo su najbolje nijanse sjenila za plave oči, kažu vizažisti

Šminka ne čini ženu, no svakako joj pomaže da naglasi svoju prirodnu ljepotu.
Lifestyle / Moda | 27. 03. 2024. u 15:34 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U današnjem članku pričamo o najboljim nijansama sjenila za plave oči, te smo pitali vizažiste za par savjeta. U nastavku donosimo njihove stručne savjete o šminkanju i grešaka koje bi trebali izbjegavati.

1. Nijansa terakote

Hladne plave oči i topla boja terakote su savršen spoj. Vizažisti često koriste ovu nijansu pri šminkanju plavih očiju i rezultat je uvijek savršen. Zbog toplo-hladnog kontrasta, stvara se dubina i jedna potpuno druga dimenzija oka.

Za dnevni izgled možete koristiti nijansu terakote preko donjeg dijela kapka te je dopuniti i naglasiti maskarom. Za večernji izgled možete birati terakotu kao bazu na kapku te joj dodati gliter na kutove oka ili tamnije sjenilo kako bi povećali dramatičnost. Što god da odaberete, ne sumnjamo da će rezultat biti fantastičan.

2. Sve nijanse zlatne boje

Plave oči odlično izgledaju kad ih našminkate nijansama zlatne boje, te slobodno istražujte koji vam izgled najviše odgovara. Za dnevni izgled možete birati nijanse boje šampanjca, koje ćete upotpuniti mekom olovkom slične boje te maskarom.

Za večernji izgled možete kombinirati svijetle nijanse na unutarnjem dijelu oka dok tamnijim zlatnim nijansama istaknite vanjski dio oka. Možete im dodati malo crne ili smeđe da napravite lagani smokey eye, koji će vam dati dozu tajanstvenosti i sofisticiranosti.

3. Boja šljive

Boja šljive, kao i ostale nijanse ljubičaste boje odlično izgledaju na plavim očima. Možete se igrati s potpuno svijetlim ljubičastim sjenilima za dnevni izgled a ona tamna koristiti za večer. Također, ako još niste probali smokey eye sa ovom nijansom, predlažemo da probate jer će vam dati posebnu dozu elegancije.

Jedino pravilo koje trebate poštovati je da koristite crnu maskaru jer ona najbolje stoji ženama s plavim očima. Ako želite omekšati izgled, koristite smeđu ili bež olovku na donjim kapcima. Za dubinu oka i svjež izgled možete birati svjetlo sjenilo u unutarnjem kutu oka i bijelu olovku na donjem dijelu oka.

Za kraj

Istražili smo koje su top 3 nijanse sjenila za plave oči, te se nadamo da ćete slijediti naše savjete- Boja za koju se odlučite može puno reći o vašem ukusu te se pobrinite da se predstavite u najboljem svjetlu. Slobodno probajte različite stilove i odaberite onaj koji najbolje naglašava vašu prirodnu ljepotu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close