Modest Fashion Festival

Modest fashion pokret

Drugi Sarajevo Modest Fashion Festival otvoren je danas na Trgu djece Sarajeva.
Lifestyle / Moda | 08. 08. 2022. u 23:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi Sarajevo Modest Fashion Festival otvoren je danas na Trgu djece Sarajeva.

Organizatorica Festivala Sanela Merjem Muharemović pojasnila je da modest fashion pokret uzima zamaha već više od desetljeće u modnim trendovima, ali još uvijek je nejasno šta znači nositi takav stil.

- Sarajevo Modest Fashion Festival će tu modu učiniti vidljivijom, dostupnom i poželjnom - dodala je.

Foto: Fena / Drugi Sarajevo Modest Fashion Festival 

Modest Fashion ili umjerena moda je osnaživanje žena, obrazlažu organizatori festivala. Odnosi se na gracioznost, samopouzdanje i iznad svega udobnost. Ključ za to kako se oblačiti umjereno i sa stilom je razvijanje dobrog osjećaja za prikladnost, čineći to samouvjereno i zanosno.

Osim modnih revija, izložbe odjevnih predmeta, modnih dodataka i prirodne kozmetike, organizatori su najavili panel sa zanimljivim učesnicima, takmičenje u izradi turbana, gastro-kutak i dodjelu posebnih priznanja istaknutim ženama koje su na razne načine doprinijele osnaživanju, promociji i ravnopravnosti žena u bh. društvu.

Zaštitno lice ovogodišnjeg Sarajevo Modest Fashion Festivala je mlada Nejla Čajlaković Efendić koja promovira elegantan stil bh. suvremene mlade žene preferirajući kreacije novih bosanskohercegovačkih modest brandova.

Od modnih brandova u usponu, ovogodišnjem Sarajevo Modest Fashion Festivalu, pridružit će se KAT, Stylinger, Latifa Fashion, Etiquette, Nit, Mikica Design, Model Madness i mnoge druge kreatorice iz cijele zemlje, dok su organizatori posebno ponosni na prisustvo Udruženja “Žena Ženi” iz Kladnja uz podršku nevladinog udruženja i-dijaspora koje će izložiti unikatne i tradicionalne radove žena s ovog područja Bosne i Hercegovine te održati radionicu o izradi nekih od njihovih eksponata.

Sarajevo Modest Fashion Festival otvoren je do 17. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close