Tražiš rješenje?

Kosa ti je sve rjeđa i tanja? Ovih šest frizura uspješno će to prikriti

Prorjeđivanje kose nije samo boljka koja zahvaća mušku populaciju, već od nje pati i sve veći broj žena.
Lifestyle / Moda | 09. 10. 2023. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako si se zatekla u potrazi za frizurama koje kosi daju punoću te muku mučiš s prorjeđivanjem vlasi, znaj da nisi jedina.

Mnoge žene pate od ovog problema ili smatraju da im se kosa s vremenom prorijedila i stanjenja, što može biti uzrokovano menopauzom, perimenopauzalnim gubitkom kose, infekcijom vlasišta, starenjem kože, hranom ili određenim lijekovima, piše miss7.

Postoje neke prekrasne frizure koje ti mogu pomoći prikriti to stanje te učiniti da izgledaš i osjećaš se sjajno.

Šiške

Najbolji način da potpuno sakriješ prorijeđenu liniju kose su šiške. One dolaze u svim oblicima i veličinama, ali frizerka Susan Roberts-Cooper preporučuje dugi, isprekidani izgled naspram ravnog reza. "Ovo će vam dati mlađi, zabavniji, sofisticiraniji stil i u potpunosti će sakriti vašu liniju kose", navodi.

Neravne prednje šiške prekrivaju čelo, a budući da su lagane i jednostavne za rukovanje sprijeda mogu stvoriti volumen koji skriva povlačenje linije kose.

Postepeno šišanje

Ako smatraš da šiške ne odgovaraju obliku tvog lica možeš se odlučiti na postepeno ošišane prednje pramenove koji će uspješno sakriti povlačenje linije kose. Nadalje, ako kosu razdijeliš po sredini, pramenovi mogu prekriti bočne strane lica.

Ovaj tip frizure sjajno pristaje i na kovrčavu kosu.

/ Izvrstan odabir za žene koje muči povučena linija kose

Mekani valovi

Izvrstan odabir za žene koje muči povučena linija kose jest kraća opuštena bob frizura koju karakteriziraju mekani nježni valovi. Oni pogoduju kreiranju volumena i teksture te licu daju mekaniji izgled.

Bob

"Najbolje frizure za žene s prorijeđen kosom obično uključuju kraće rezove", kaže Roberts-Cooper. Duga kosa može biti vrlo teška te povlačiti kosu prema dolje što pogoduje njezinom danjem prorjeđivanju.

/ Dužina iznad ramena za voluminozan izgled

"Pokušajte zadržati dužinu iznad ramena kako bi postigle voluminozan izgled tijekom cijelog dana", dodaje slavna frizerka.

Razdjeljak sa strane

Ako imaš izrazito kovrčavu kosu, oblikovanje šiški može biti teško. Stoga se kao najbolja frizura nameće nošenje razdjeljka sa strane i puštanje kose.

Ujedno, ovo je sjajan odabir i za sve one s okruglim oblikom lica.

Igra svjetla i sjene

Neke žene imaju tendenciju da puštati kosu kako bi nadoknadile povlačenje linije kose, ali bez problema možeš nositi i kratku frizuru. Tajna je dodavanja teksture i boje.

Tamniji korijen kose i svjetliji pramenovi idealna su kombinacija kojom ćeš riješiti spomenuti problem.  A ako to ne uspije, dodaj i isprekidane šiške.

Kopirati
Drag cursor here to close