Savjet Parižanke

Kako tijekom sušenja povećati volumen kose?

"Svaki dio je jednako važan dok sušiš kosu''.
Lifestyle / Moda | 29. 01. 2022. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ilustracija

Najbolji trikovi često su najjednostavniji. A da bi tvoja kosa imala najbolji volumen preporučamo ti brzi trik fenom za chic frizuru s naglašenim volumenom. Postići ćeš ga dok sušiš kosu, a potvrđuju to brojni stilisti i frizeri koji su ovaj trik isprobavali na svjetskim zvijezdama.

Stilistica kose Zoe Irwin primijetila ga je na slavnim Francuskinjama i primjenjuje ga i sama, a evo o čemu se radi. "Što Parižanke rade dok suše kosu fenom jest da se fokusiraju na tjeme. Čim je kosa s tjemena više podignuta, konture lica su istaknutije", rekla je za Harper's Bazaar. Kao primjer je navela Brigitte Bardot, Charlotte Gainsbourg i Clemence Poesy.

"Skupi stražnji dio kose u trokut i oko njega omotaj veliku četku", rekla je, dodavši da čim je četka veća i volumen će se povećati. Fen usmjeri prema tom dijelu i to prvo na površini, a zatim s donje strane. Važno je pritom da je toplina fena na najjačoj razini, jer nakon toga je potrebno prebaciti na hladnije feniranje, kako bi se oblik kose učvrstio. Zatim tek kosu otpuštamo iz četke.

"Čak i ako je sušiš "na ravno" malo će ti podići volumen", objasnila je. Osim toga, podijelila je još nekoliko savjeta koji se tiču sušenja.

Kosu  trebaš prvo "brzinski" osušiti. "Tako ćeš maknuti 95 posto vode", rekla je i objasnila da je kosu tako lakše kasnije stilizirati i očuvati, jer dok je mokra puno ju je lakše oštetiti.

Trebaš biti preciznija dok pomičeš fen. Nemoj ga pomicati u svim smjerovima dok sušiš kosu pa umjesto toga kreni s provjereno dobrom metodom, prenosi miss7.

"Koristi prste kako bi podigla veća područja kose s donje strane i kruži fenom umjesto da njime samo mašeš bez reda", rekla je. Objasnila je da tako zrak dolazi skroz do tjemena i pomaže povećati volumen bez da izaziva trenje.

Daj si vremena. "Svaki dio je jednako važan dok sušiš kosu. Zagrij svaki dio temeljito, a zatim ga feniraj hladnijim zrakom prije nego se prebaciš na sljedeći dio", objasnila je. Tako osiguravaš da će svaka vlas biti na svome mjestu, a osim toga - hladni zrak će izgladiti površinski dio kose pa će ona više sjajiti.

Koristi proizvode za stiliziranje. "Na dlanove nanesi malo ulja za kosu i prođi kroz vrhove", zaključila je Irwin. Ipak, nemoj pretjerati, jer sve što izgleda malo nesavršeno puno je stvarnije i ljepše.

Kopirati
Drag cursor here to close