Važan datum

Danas je Dan lakiranih noktiju

Lifestyle / Moda | 01. 06. 2023. u 13:20 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neslužbeno, danas se obilježava Dan lakiranih noktiju. Naravno, Amerikanci su rodonačelnici takve prakse, ali jasno je da ovakav Dan ima smisla.

Naime, malo koja žena ne lakira nokte, a to u zadnje vrijeme čini i sve više muškaraca.

U drevnom Egiptu, u staroj Kini, u antičkoj Grčkoj i Rimskoj republici, uvijek se nečim pokušavalo prikriti nepravilnosti noktiju. Od smjese meda i gumiarabike došlo se do pravog pravcatog laka, a onaj koji danas poznajemo, crveni, smiješao je 1911. Northam Warren. Prvi bezbojni lak došao je 1916., a od 1920. lak za nokte otporan je poput automobilskog.

Donosimo vam deset ideja za lakiranje noktiju za ljeto 2023. Evo nekoliko trendova i stilova koji su popularni ove sezone:

Tropski praznici: Inspirirajte se tropskim otocima i egzotičnim bojama poput tirkizne, korala, zelene ili žute. Možete dodati i male detalje poput palmi ili cvjetnih uzoraka.

Nijanse pastela: Pastelne boje su uvijek popularne ljeti. Pokušajte s nježnim ružičastim, plavim, lila ili mint zelenim nijansama. Ove boje će vaše nokte učiniti delikatnim i romantičnim.

Neon akcenti: Za nešto hrabriji izgled, dodajte neonske akcente na vaše nokte. Neon zelena, žuta, ružičasta ili narančasta će privući pažnju i biti u skladu s energičnim ljetnim raspoloženjem.

Metalik sjaj: Metalik nijanse su uvijek moderne. Isprobajte srebrnu, zlatnu ili bakrenu boju na noktima. Ove boje će dodati dozu elegancije i glamura vašem izgledu.

French manikura s obrnutim naglaskom: Klasična francuska manikura može dobiti modernu notu tako što ćete obrnuti boje. Umjesto bijele vrhove, obojite ih jarkom bojom poput crvene, plave ili crne.

Mramorni efekt: Mramorni dizajn noktiju je izuzetno popularan. Možete koristiti različite nijanse sive, bijele i crne boje kako biste postigli prirodan mramorni uzorak.

Prugasti nokti: Pruge su uvijek moderne i ljeti možete iskoristiti šarene pruge za zabavan izgled. Koristite trake ili tanki kist kako biste stvorili ravne i ravnomjerne pruge različitih boja.

Cvjetni nokti: Cvjetni motivi su idealni za ljetne dane. Koristite cvjetne naljepnice ili tanki kist kako biste nacrtali male cvjetove na noktima. Boje cvjetova mogu biti raznolike i svijetle.

Nokti s voćnim uzorcima: Ljeti se možete igrati s voćnim uzorcima na noktima. Isprobajte dizajne s lubenicama, ananasima, jagodama ili agrumima. Ovo će vašim noktima dodati zabavan i osvježavajući izgled.

Minimalistički stil: Ako preferirate jednostavnost, minimalistički dizajn noktiju je uvijek dobar izbor. Koristite neutralne boje poput bijele, bež ili svjetlosmeđe

Kopirati
Drag cursor here to close