Hit

Boja kose kojoj se svake jeseni vraćamo

Kosa boje 'začinjene bundeve' svake jesensko-zimske sezone vraća se u modu, a taj trend krenuo je iz SAD-a.
Lifestyle / Moda | 21. 10. 2021. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada zamišljamo najljepše boje jeseni, u misli nam dolaze zlaćana narančasta i duboka crvena. Mješavina najtoplijih jesenskih boja pod nazivom "pumpkin spice" frizerski je trend kojem se svake jeseni vraćamo jer je idealan za ovo godišnje doba.

Kosa boje 'začinjene bundeve' svake jesensko-zimske sezone vraća se u modu, a taj trend krenuo je iz SAD-a, prenosi Zadovoljna.hr

Naziv ove boje kose zapravo je "ukraden" naziv popularnog američkog jesensko-zimskog toplog napitka - pumpkin spice latte, a iza njega se skriva espresso s mlijekom, cimetom, muškatnim oraščićem i bundevom.

Ova 'bundevasta' boja kose (bakrena, narančasta ili konjak boja) zapravo je jesenska, toplija varijanta, odnosno nastavak na bronde, flamboyage i balayage tehnike bojenja za koju se koristi puno bakrene boje. Kod brondea i flamboyagea vrhovi su svjetliji, a kod jesenske varijante na vrhove se stavlja puno bakrene, dok je korijen kose smećkasti, opisuje frizerka Nikolina Perković.

Dakle, boju 'začinjene bundeve' lako može dobiti netko tko je imao ljetnu varijantu frizure, ali se može raditi i na kosi koja prethodno nije bojana na taj način.

Najpostojanija će biti na smeđoj kosi, a ima li pritom osoba i smeđe oči i obrve, nastat će zanimljiva jesenska igra i sklad. Plave će oči pak maksimalno doći do izražaja.

Odlično laska bljeđem, ali i lagano tamnijem tenu, dok bi osobe s ružičastim i tenom sklonim crvenilu te s problematičnom kožom ovu boju trebale izbjegavati.

Kopirati
Drag cursor here to close