Kreacija Sisters Code Atelier

Josip Grabovac na SFF-u izazvao oduševljenje

Jedna od najutjecajnijih osoba iz svijeta mode - Josip Grabovac, na crvenom tepihu 28. izdanja Sarajevo Film Festivala privukao je veliku pažnju i ovacije svih prisutnih.
Lifestyle / Moda | 19. 08. 2022. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo prošli tjedan otvoren je 28. Sarajevo Film Festival.

Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta su prošetale su poznate osobne iz kulturnog i javnog života među kojima su i brojni političari.

Jedna od najutjecajnijih osoba iz svijeta mode - Josip Grabovac, na crvenom tepihu 28. izdanja Sarajevo Film Festivala privukao je veliku pažnju i ovacije svih prisutnih.

OFF WHITE odijelo Sisters Code Atelier, koje je skrojeno od najfinijeg PRADA štofa iz Italije, Grabovac je zajedno dizajnirao s modnim dvojcem Bojanom i Vladanom Veljković.

Josip će Sarajevo i Film Festival zamijeniti onim malo poznatijim u Cannesu, za koji je dobio pozivnicu, potvrdio je za Bljesak.info.

Podsjetimo, Sarajevski Festival je započeo projekcijom filma TROKUT TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. Östlundu koji je bio predsjednik žirija Natjecateljskog programa - igrani film na 25. Sarajevo Film Festivalu, prije projekcije filma u punom Ljetnom kinu Coca-Cola uručeno je Počasno Srce Sarajeva. TROKUT TUGE, za koji Östlund potpisuje i scenarij, koprodukcija je Švedske, Njemačke, Francuske i Velike Britanije. Jedan od suradnika u produkciji ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva, u okviru zajedničkog projekta Obala Art Centra - Sarajevo Film Festivala i Turske državne radio-televizije (TRT) “Sarajevo grad filma za globalne ekrane” (SCF GS). Suradnici u produkciji filma u ime Obala Art Centra su Mirsad Purivatra i Jovan Marjanović.

Na ceremoniji otvorenja u Narodnom pozorištu Sarajevo, Počasno Srce Sarajeva dodijeljeno je i scenaristu, redatelju i producentu Sergeju Loznitsi, u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. U okviru programa Posvećeno (Tribute to) na 28. Sarajevo Film Festivalu prikazivat će se retrospektiva njegovih odabranih filmova (igrani filmovi MOJA RADOST, U MAGLI i DONBAS, dokumentarni filmovi MAJDAN, BABIN JAR, KONTEKST, kratki filmovi PORTRET, REFLEKSIJE, REDATELJSKA VERZIJA i NOĆ U OPERI.)

Kopirati
Drag cursor here to close