Hutovo blato

Radionica i natjecanje u promatranju ptica

Cilj radionica je popularizacija endemskih i ugroženih vrsta biljaka, riba i ptica u prekograničnom području kroz zanimljive edukativne sadržaje: škole u prirodi, foto safari i drugo.
Lifestyle / Životinje | 13. 12. 2021. u 12:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trodnevne radionice i natjecanje u promatranju ptica održavat će se od 15. do 17. prosinca u Parku prirode Hutovo blato u sklopu projekta "Endemic pathway - ePATH".

Cilj radionica je popularizacija endemskih i ugroženih vrsta biljaka, riba i ptica u prekograničnom području kroz zanimljive edukativne sadržaje: škole u prirodi, foto safari i drugo. Za posjetitelje Parka bit će organizirano i natjecanje u promatranju ptica koje će se odvijati kroz novu mobilnu aplikaciju.

Tim povodom održat će se konferencija za novinare koja će biti upriličena u srijedu, 15. prosinca, u 11 sati u motelu Park u Karaotoku.

Projekt ePATH odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020., a provode ga tri partnera: Park prirode Hutovo blato, Javno poduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore te Grad Makarska, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close