Prvi Kinološko - Lovni Kup St. Hubert.

Povijesna utakmica ptičara u Grudama

''Kup St. Hubert nije samo kako neki misle jedna obična "lovačka priča" nego je to simfonija usklađenosti lovca i njegovog psa ptičara, lovačke obrazovanosti i točnosti, sigurnosti, vještine i sportskog duha lovca sa stupnjem dresure''
Lifestyle / Životinje | 11. 10. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Kinološkog Saveza Herceg - Bosne i Kinološke Udruge Grude, u subotu 09. listopada 2021. na prekrasnim terenima pored jezera Krenica, održan je prvi Kinološko - Lovni Kup St. Hubert.

''Kup St. Hubert nije samo kako neki misle jedna obična "lovačka priča" nego je to simfonija usklađenosti lovca i njegovog psa ptičara, lovačke obrazovanosti i točnosti, sigurnosti, vještine i sportskog duha lovca sa stupnjem dresure i ispoljavanjem prirođenih osobina njegovog psa - pomoćnika'', priopćeno je iz Kinološke udruge Grude.

Sve se to događa pred budnim očima eminentnih sudaca, koji da bi došli do konačnih rezultata strogo vode računa o bodovanju svih disciplina propisanim posebnim pravilnikom o K.L.K. St. Hubert.

Predmetna divljač bio je fazan, a svaki turnus je bio namiren sa dva sviježe puštena "kljuna".

Na K.L.K. St. Hubert 2021. je bilo prijavljeno 10 pasa a učešće je uzelo 8, jer su 2 vodiča iz opravdanih razloga odustali od natjecanja.

- Prvak - K.L.K. St. Hubert Grude 2021. je pas OLI – Njod ptičar s vodičem Jure Musulin iz Čapljine s osvojenih 85 bodova.

 - Viceprvak - pas BEL - Es s vodičem Miljan Galić iz Gruda s osvojenih 80 bodova.

- Treće mjesto - pas CIBOR - Njkd s vodičem Željko Musulin iz Čapljine s osvojenih 75 bodova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close