Kojeg Vi birate?

Ovih 7 kućnih ljubimaca su idealan izbor za stan

Svi zaljubljenici u kućne ljubimce znaju koliko topline i radosti ta mala bića mogu unijeti u njihov život.
Lifestyle / Životinje | 06. 10. 2023. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljudi koji žive u manjim stambenim prostorima, poput stanova,  nemaju mnogo izbora te se moraju ograničiti na određene ljubimce koji su prilagođeni životu u zatvorenim prostorima. U nastavku otkrivamo one najbolje, te donosimo razloge zbog koji se nalaze na našem popisu!

1. Mačka 

Foto: Canva / Ilustracija - mačka

Mačke su jedne od najčešćih kućnih ljubimaca te su idealan izbor za stan. Ne treba im mnogo prostora te su većinom samostalne. Vole se igrati i maziti te nas njihova razigrana priroda može izvući čak iz najveće depresije. Ako ih na vrijeme naučite na korištenje mačjeg toaleta, nećete imati probleme s održavanjem čistoće u stanu. 

Neke od najboljih pasmina mačaka za život u stanu su:

  • Američka kratkodlaka mačka
  • Perzijska mačka
  • Ragdoll mačka
  • Birman mačka
  • Ruska plava mačka 

2. Pas

Ilustracija - pas - Ovih 7 kućnih ljubimaca su idealan izbor za stan

Foto: Canva / Ilustracija - pas

Postoji izreka da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Njihova energija i empatija prema ljudima je nevjerojatna te nećete pogriješiti ako odaberete ovo malo čupavo čudo za kućnog ljubimca. Ako imate mali stambeni prostor, razmislite o manjim pasminama pasa. Pobrinite se da im osigurate dovoljno šetnje i igre kako bi im boravak u stanu bio ugodan. 

Neke od najboljih pasmina pasa za život u stanu su:

  • Francuski buldog
  • Patuljasti šnaucer
  • Pudlica
  • Shih Tzu
  • Pekinezer

3. Ribica

Foto: Canva / Ilustracija - ribe u akvariju

Ako volite ribe, razmislite o malenom akvariju koji Vam neće zauzimati puno mjesta u stanu. Sigurni smo da će stvoriti opuštajuću atmosferu i da se nećete morati mnogo truditi oko brige za ove kućne ljubimce. Bitno je da poštujete pravila o prehrani i higijeni i moći ćete dugo uživati u društvu ovih neodoljivih ljubimaca. 

4. Ptica

Foto: Canva / Ilustracija - papagaji u kavezu

Ako živite sami, ptice mogu biti odlični kućni ljubimci za Vas! Njihovi veseli zvukovi će Vas stalno podsjećati da niste sami, te će sigurno unijeti radost u Vaš dom. Neke od najčešćih izbora su papige i kanarinci. Ne treba im mnogo prostora, no ono na što trebate obratiti pažnju je omogućavanje dovoljno slobode za letenje van kaveza. 

5. Hrčak 

Foto: Canva / Ilustracija - hrčak

Ovi simpatični čupavci će Vam se uvući pod kožu, te nećete moći odoljeti a da si ne uzmete jednog. Idealni su za obitelji s djecom te se o njima lako brinuti. Još jedna pogodnost je činjenica što su mali i nisu bučni te su jedni od najčešćih izbora kućnih ljubimaca. Njihova ogromna energija i stalni pokreti ih čine neodoljivim te Vam savjetujemo da, ako već niste, kupite jednog. 

6. Zec

Foto: Canva / Ilustracija - zec 

Zečevi su mirne i tihe životinje, što ih čini idealnim izborom za kućne ljubimce. Ne trebaju puno pažnje i truda jer sami održavaju svoju higijenu. Jako su druželjubivi i simpatični, te osvajaju svojim mekim krznom i velikim očima. Dobra stvar je što postoji mnogo vrsti zečeva pa možete odabrati onu koja Vam najbolje odgovara.

7. Kornjača

Foto: Canva / Žena drži kornjaču

Kornjače su odlični kućni ljubimci iz više razloga. Nisu teške za održavanje, tihe su i djeca ih obožavaju. Hrane se jedanput dnevno te su dugovječne. Ako ih odaberete za kućne ljubimce, sigurni smo da ćete uživati u njihovom društvu i smirujućoj energiji. 

Za kraj

Prije nego što donesete odluku o kupovini kućnog ljubimca koji će biti idealan izbor za stan, razmislite o svom načinu života. Bez obzira koliko volite životinje, trebate se pobrinuti da imate vremena za brigu o njima. Sve ostalo je zanemarivanje i loš tretman koji sigurni smo, nikako ne želite. Sretno u potrazi i nadamo se da će Vaš mali stan postati topli dom za Vas i Vašeg malog prijatelja!

Kopirati
Drag cursor here to close