Tuga

Izbacili 16 godina starog i slijepog psa na ulicu: On sad samuje u azilu, nitko ga ne želi

Onom tko ga je izbacio ovakvog kazna je već što je slabić i jadnik, poručuju iz udruge Sigurna kućica
Lifestyle / Životinje | 10. 05. 2023. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se pas udomi i nekoliko godina provede sa svojom obitelji, obično se očekuje da je to - to. Teško je živjeti s ljubimcem i ne zavoljeti ga, tako da čovjek uvijek misli da nitko ne ostavlja svoje ostarjele ljubimce.

Posebno ne slijepe i bolesne.

No, pas koji je dobio ime Dedonja jedan je od rijetkih koji je uspio ući u tu neslavnu grupu. Njegovi vlasnici su ga nakon niza godina, znajući da je slijep, izbacili na ulicu. Je li već tad imao piroplazmozu ili ju je kasnije dobio od krpelja koje je pokupio, ne zna se. No, dogodilo se nevjerojatno i uspio je pobijediti bolest. prenosi Jutarnji list.

Slijepi stari pas, koji sad ima 16 godina, trebao bi biti nekome u krilu, po dekicom, a ne u boksu skloništa. Od tamo ga u njegovim godinama i s invaliditetom nit neće udomiti.

Oglasila se udruga

"Zar ima smisla uopće boriti se za to da samo sve dulje osjeća da je sam, bez ikoga, okružen lavežom i tugama drugih koji su barem mladi i još imaju šanse biti sretni? Ima li nekoga tko bi mu pružio ruku, jer ljubav čuda čini i možda Dedonja može još osjetiti što su dom i ljubav? Onom tko ga je izbacio ovakvog kazna je već što je slabić i jadnik, nije vrijedan ili vrijedna spomena", poručili su iz udruge Sigurna kućica iz Velike Gorice, koja je objavila priču o ovom nesretniku

Kopirati
Drag cursor here to close