Ukradeni

Bečki zoološki vrt postao privremeni smještaj za dvije bebe tigrova

Naime, 34-godišnja Slovakinja je bebe tigrova uzela iz cirkusa u Slovačkoj jer ih je navodno majka odbacila.
Lifestyle / Životinje | 21. 08. 2019. u 14:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Tigrići Sangha i Kumal

Tigrići po imenu "Sangha" i "Kumal" koji su početkom kolovoza ilagalno držani u jednom privatnom stanu u Hainburgu (Donja Austrija), već sedam dana su stanovnici bečkog zoološkog vrta Schönbrunn.

Na poziv ustanova za zaštitu životinja zoološki vrt je odmah reagirao  i ponudio privremeni smještaj za dva mala tigra.

Naime, 34-godišnja Slovakinja je bebe tigrova uzela iz cirkusa u Slovačkoj jer ih je navodno majka odbacila, a bili su stari svega par dana i oči su im još uvijek bile zatvorene kada su ilegalno uvezeni u Austriju i smješteni u kadu sa toplotnom lampom.

Mladunci se trenutno nalaze u zoološkom vrtu Schönbrunn i većinu vremena provode spavajući. Oči su im i dalje zatvorene, ali se polako počinju otvarati.

U ordinaciji zoološkog vrta se redovno kontrolira njihova težina i svi nalazi su im za sada uredni, javlja Eurocomm PR.

Pokrenut je kazneni postupak protiv Slovakinje, jer je u Austriji držanje divljih mačaka u privatnim stanovima zakonom zabranjeno, a razvoj kaznenog postupka i službe za zaštitu životinja će odlučiti o tome koliko dugo će mali tigrovi boraviti u zoološkom vrtu Schönbrunn.

Prilikom istrage slučaja će se uzeti u obzir i činjenica da krijumčarenje bebama tigrova donosi čitavo bogatstvo na crnom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close