Bosanska kuhinja

Vispak i Bingo u zajedničkoj akciji s ''najjačom vojskom''

Bosanska kuhinja kao jedan od najprepoznatljivijih simbola Bosne i Hercegovine je glavna tema ove aktivnosti.
Lifestyle / Hrana | 18. 03. 2018. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom mjeseca  veljače i ožujka u pet osnovnih škola na području Općine Vogošća, kompanije Vispak i Bingo u suradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, znanost i mlade Kantona Sarajevo su djeci ponudili kreativne sate te ostavili mogućnost da se aktiviraju na polju građenja bolje i prosperitetnije Bosne i Hercegovine.

Bosanska kuhinja kao jedan od najprepoznatljivijih simbola Bosne i Hercegovine je glavna tema ove aktivnosti. Obzirom da kompanije Vispak i Bingo zaista doprinose razvoju lokalne zajendice i društva te stvaraju osjećaj ponosa i pripadnosti Bosni i Hercegovini, odlučili su pomoći školama te dječici dati prostora za izražavanje kreativnosti.

Na području gradova Tuzla, Zenica, Bihać, Gračanica, Bugojno i Travnik u protekle dvije godine implementiran je projekat „Kuhamo zajedno“ gdje su učenici od drugog do petog razreda aktivno sudjelovali u kreativnim radionicama te zajedno sudjelovali u priči koja je imala za cilj da na zabavan način djeci približi važnost očuvanja tradicije.

Vispak i Bingo su uključili najjaču vojsku u očuvanje Bosanske kuhinje, kao simbola BiH. Djeca, točnije učenici pet osnovnih škola  sa područja Općine Vogošća u periodu od veljače do ožujka su crtali i pisali na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“, te najkreativniji će dobiti razne poklone.

16. ožujka u hipermerketu Bingo Vogošća  priređena je zabava za najmlađe gdje su uručeni razni pokloni te je implementiran kviz o tradiciji Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na općinu gdje se implementirao projekat.
''Implementirali smo projekat 'Kuhamo zajedno' na području Općine Vogošća te u direktnoj komnukaciji s učenicima uzrasta od drugog do petog razreda istakli važnost očuvanja tradicije Bosne i Hercegovine te promociju iste.

Pristigli su različiti radovi na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“ te djeca su ponovo pokazala kreativnost i želju za angažmanom promocije vrijednosti naše domovine. Ovaj projekt je rađen u suradnji s bosanskohercegovačkom kompanijom Bingo te Ministarstvom za obrazavanje, mlade i znanosti Kantona Sarajevo. Bosanska kuhinja kao jedan od najprepoznatljiviji simbola Bosne i Hercegovine je glavna tema ove aktivnosti'',  istaknula je Lejla Mehica, brend menadžerica kompanije Vispak

''Do sada je projekat implmentiran na području gradova Zenica, Tuzla, Bihać, Travnik, Bugojno i Gračanica, sada smo u Vogošći a već od narednog mjeseca nastavljamo sa implementacijom ovog projekta na području Općine Cazin. Tokom implementacije ove dvije kompanije žele istaknuti važnost promocije domaćih brendova te odabira istih prilikom kupovine. Djeca su budućnost naše domovine te u skladu sa tim naš prioritet i orjentacija je uvijek bila okrenuta ka mladima'',  istaknula je Zerina Muco, rukovoditeljica službe markeitnga i prodaje kompanije Vispak. Fahira Kalajdžisalihović, predstavnica Ministarstva za obrazovanje, znanost  i mlade Kantona Sarajevo istakla je važnost implementacije ovakvih projekata kroz obrazovni sistem:

„Obveza ministarstva je da u skladu sa našim zakonom podržava i razvija svijest kod učenika o vlastitom identitetu i na ovaj način mi pokušavamo da održavamo tradicionalne vrijednosti naše države.“

''Dvije godine suradnje na ovom projektu su iza nas. Atmosfera koju donosimo u učionice se ne može riječima opisati. Zanimljivo je koliko se djeca angažiraju i koliko su kreativni kada trebaju iznijeti svoje viđenje domaće kuhinje. Izuzetno nam je drago što su ministarstva prepoznala značaj edukacije mladih, jer je cilj ovakvih projekata da mladima približimo važnost kupovine domaćih proizvoda. S obzirom na uspjehe koje smo do sada zajedno postigli, planiramo i dalje raditi ovakve projekte sa Vispakom'', kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Kopirati
Drag cursor here to close