Slasne ideje

Uskršnju šunku poželjet ćete jesti dulje: Evo kako iskoristiti ostatke

Osim za doručak, šunka može postati i odličan ručak. Kombinirajte je u jela s tjesteninom, posebice onom koju možete napuniti. Dodajte sir, nešto povrća pa sve zajedno zapecite u pećnici. Poslužite uz salatu i uživajte.
Lifestyle / Hrana | 12. 04. 2023. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicija uživanja u uskrsnoj šunki gotovo čitav tjedan nakon Uskrsa se nastavlja. Ove je godine upakirajte u nenadmašno dobra jela koja vam neće dosaditi čak ni nakon tjedan dana uživanja.

Uz slasne ideje uskršnju šunku poželjet ćete jesti i dulje od tjedan dana. U nastavku pročitajte neke od sjajnih ideja za svaki dan u tjednu, piše gastro.24sata.hr

Pripremite sami ili koristite kupovno lisnato tijesto, razvaljajte ga na što tanje, a zatim obložite tanko rezanom šunkom i sirom. Sve zajedno dobro zarolajte pa kratko ohladite. Režite na kolutiće, premažite jajem i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na oko 15 minuta. Na kraju pospite mladim lukom ili sitno sjeckanim peršinom pa uživajte u slasnim i jednostavnim zalogajima.

Složenci od kruha odličan su izbor za doručak, a ujedno i genijalan način da potrošite ostatke kruha ili pince. Kruh nasjeckajte na manje komadiće, dodajte mu mlijeko i jaja, pustite da omekša, a zatim dodajte začine i povrće po želji. Ubacite sjeckanu šunku i na kraju pospite ribanim sirom.

Osim za doručak, šunka može postati i odličan ručak. Kombinirajte je u jela s tjesteninom, posebice onom koju možete napuniti. Dodajte sir, nešto povrća pa sve zajedno zapecite u pećnici. Poslužite uz salatu i uživajte.

Sendviči poput croque madam ili monsieur također su odličan način na koji možete potrošiti ostatke uskršnje šunke. Slijedite naše upute i slasni francuski sendviči bit će gotovi brže nego što možete zamisliti.

Osim tjestenine, sa šunkom će se idealno složiti i krumpir. Kratko ga kuhajte kako bi omekšao, dodajte mu kockice šunke, ubacite u posudu za pečenje i sve prelijte finim umakom od vrhnja i jaja ili pak kremastim bešamelom. Dodajte sitno sjeckano začinsko bilje i zapecite.

Šunku još možete dodati klasičnoj domaćoj pizzi ili pak je upakirati u pizza tijesto uz dodatak sira te sve zajedno ispeći dok ne poprimi hrskavu koricu. Ubaciti je možete i u jušna jela poput graha ili kakvog brzinskog gulaša.

Kopirati
Drag cursor here to close