Crveni križ Federacije BiH

Svjetski dan borbe protiv siromaštva: Iskorijeniti siromaštvo svugdje i u svim oblicima

''Iskorijeniti siromaštvo svugdje i u svim oblicima'' slogan je pod kojim se, ove godine, obilježava Svjetski dan borbe protiv siromaštva.
Lifestyle / Hrana | 17. 10. 2020. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iskorijeniti siromaštvo svugdje i u svim oblicima'' slogan je pod kojim se, ove godine, obilježava Svjetski dan borbe protiv siromaštva.  

Tim povodom, generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH sa svojim suradnicima posjetio je nekoliko socijalno-ugroženih obitelji u Bosansko-podrijnskom kantonu te im uručio pakete hrane i higijenskih potrepština. Simbolična donacija uručena je i Domu za stare i iznemogle osobe u Goraždu.  

''Crveni križ u skladu sa svojom misijom i mandatom građanima pomaže tijekom cijele godine što kroz javne kuhinje to kroz pakete hrane i higijenskih potrepština koji se dijele građanstvu. Činjenica je da bismo svi trebali biti svjesni ovog društvenog problema svaki dan te s tim u vezi i djelovati, naravno, svako u skladu sa svojim mogućnostima'', poručio je generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.   

Treba istaknuti i da je Crveni križ Federacije BiH, povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava danas i Svjetskog dana hrane, koji je obilježen jučer kroz strukturu podijelio 900 paketa hrane i higijenskih potrepština socijalno-ugroženom stanovništvu širom Federacije. 

Pitanje siromaštva u Bosni i Hercegovini je nerijetko i pitanje socijalne isključenosti, marginalizacije i zapostavljanja određenih grupa unutar društva. 

Sigurna radna mjesta, prihodi od rada koji omogućavaju život dostojan čovjeka, uslovi rada, prilike za različite vrste profesionalnih treninga i dostupnost socijalne zaštite pitanja su koja više nego ikada utječu na svakodnevnicu ljudi koji žive u siromaštvu širom svijeta, priopćeno je iz Crvenog križa.  

Inače, 17. listopad obilježava se kao Svjetski dan borbe protiv siromaštva odlukom Ujedinjenih naroda. Svrha obilježavanja ovoga dana je isticanje siromaštva i socijalne isključenosti kao velikog društvenog problema.  

Svjetski dan borbe protiv siromaštva prvi put je obilježen protestnom akcijom u Parizu, 17. listopada 1987. godine, kada je više od 100.000 osoba glasno poručilo da je siromaštvo kršenje ljudskih prava i da se moraju poduzeti koraci ka rješavanju ovog problema. 

Kopirati
Drag cursor here to close