Agrumi

Što mandarine čine tvojem tijelu i kosi?

Nutricionistica Frida Harju-Westman izjavila je da mogu odgoditi pojavu sijedih vlasi u kosi. Zbog vitamina koje sadrže tijelo može imati velike koristi.
Lifestyle / Hrana | 12. 10. 2022. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije tajna da su agrumi bogati vitaminom C, pa je izvrsna odluka pojesti grejp ili naranču jer ćeš imati puno koristi od njih. Posebno mjesto zauzimaju mandarine i premda su male, moćne su.

Nutricionistica Frida Harju-Westman izjavila je da mogu odgoditi pojavu sijedih vlasi u kosi. Zbog vitamina koje sadrže tijelo može imati velike koristi.

"Vitamin C pomaže tijelu da proizvede više kolagena, dok vitamin A pomaže da kosa ostane hidrirana povećanjem proizvodnje sebuma", rekla je Harju-Westman. I dok će prekrasna kosa i koža biti rezultat tvog redovitog konzumiranja mandarina, to nisu jedine prednosti.

Što mandarine čine tijelu?

Osim što usporavaju pojavu sijedih i odgađaju starenje kože, mandarine također imaju mnoge ozbiljne zdravstvene prednosti. Prema Natural Food Series, mandarine mogu poboljšati probavu, regulirati krvni tlak, zaštititi srce i smanjiti rizik od raka, dijabetesa i osteoporoze.

Mogu li ti mandarine pomoći da smršaviš?

Mandarine su bogate vlaknima i sadrže prilično malo kalorija.

"Studije su pokazale da jedenje hrane bogate vlaknima može imati značajan doprinos kada je gubitak kilograma u pitanju. Vlakna su neophodna za redovitu probavu i smanjuju razinu šećera u krvi."

Koja je razlika između naranči, mandarina i klementina?

Livestrong.com navodi, iako postoje razlike između naranči i mandarina, one su vrlo slične. Najočitija razlika je da su, mandarine mnogo manje od naranče, imaju tanju koru, imaju i znatno manje vitamina C i vlakana od naranče, pa je dodavanje naranče u prehranu jako pametno. Ali, za razliku od naranči mandarine su praktične za konzumaciju na bilo kojem mjestu jer se lagano gule.

Kopirati
Drag cursor here to close