Doista pomaže!

Ova namirnica je idealan međuobrok koji pomaže u mršavljenju

Ubrzani način života nam ne ostavlja mnogo prostora za zdrave obroke, no postoje stvari, poput međuobroka, na koje možemo utjecati.
Lifestyle / Hrana | 22. 01. 2024. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najzdravijih namirnica za popodnevno grickanje su bademi, koji dokazano pomažu u mršavljenju. 

Ovi orašasti plodovi su bogati vlaknima, proteinima te zdravim masnoćama. S obzirom na visok udio vlakana u njima, konzumacijom istih ćete imati osjećaj sitosti te ćete smanjiti želju za nezdravim obrocima. 

Osim što su bademi jako zdravi i pomažu kod mršavljenja, imaju važnu ulogu u regulaciji šećera u krvi. Ako imate stabilnu razinu šećera u krvi, lako ćete kontrolirati žudnju za slatkim te ćete smanjiti želju za nezdravim obrocima. 

Koliko badema dnevno konzumirati?

Preporuka je da ne konzumirate više od šake badema dnevno, jer sa svim orašastim plodovima trebamo biti umjereni. To će biti dovoljna  količina da utažite glad i svom tijelu osigurate dovoljnu količinu hranjivih tvari. 

Ako ste tražili zdravu grickalicu za trenutke kad vas napadne osjećaj gladi, bademi su pravi izbor. Osim što će vas zasititi, pozitivno će utjecati na vaše zdravlje, funkciju organizma, te će vam pomoći u mršavljenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close