Imamo recept

Napravite sami kultni San Sebastian Cheesecake

Donosimo vam recept za omiljeni San Sebastian Cheesecake koji je osvojio društvene mreže.
Lifestyle / Hrana | 12. 02. 2024. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

San Sebastian Cheesecake ili Baskijska torta od sira je prejednostavna i preukusna poslastica sa karakterističnom "zagorjelom" koricom koja je osvojila društvene mreže.

Recept smo pronašli na blogu My Mili Cake

Potrebni sastojci:

Cheesecake:

-500 g Mascarpone sira (sobne temperature)
-250 g mliječnog namaza (sobne temperature)
-200 g šećera
-4 jaja (M veličina, sobne temp.)
-300 ml mliječnog vrhnja za šlag (33 % m.m., sobne temperature)
-1 kašika ekstrakta vanilije
-30 g Dr. Oetker gustina

Čokoladni preljev:

-300 ml mliječnog vrhnja za šlag
-3 vrećice Dr. Oetker Ciobar Classico

Izrada:

Cheesecake:

  1. Pripremite viši okrugli kalup d=20 cm i obložite ga pek papirom (i dno i obruč; pek papir zgužvati kako bi lakše radili sa njim). Pećnicu zagrijati na 200°C.
  2. Svi sastojci trebaju biti sobne temperature.
  3. U odgovarajućoj posudi pomiješajte mascarpone sir, mliječni namaz i šećer. Kratko izmiksajte.
  4. Dodajte jaja i miksajte dok se smjesa ne ujednači. Zatim dodajte i mliječno vrhnje za šlag i miksajte još oko 3-4 minuta. Na kraju u smjesu prosijte gustin i dodajte ekstrakt vanilije. Promiješajte ručno silikonskom špatulom u smjesu bez grudvica.
  5. Izlijte smjesu u pripremljen kalup, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 30 min, zatim temperaturu smanjiti na 175°C i peći još oko 30 minuta (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj pećnici).
  6. Gornja i donja korica pečenog kolača će izgledati "zagoreno", a sredina vrućeg kolača će biti "drhtava" pri pomijeranju, ali tako i treba biti. Hlađenjem će se kolač dovoljno stegnuti.
  7. Pečen kolač obvezno prvo ohladite na sobnoj temperaturi (hlađenjem će se visina kolača malo smanjiti), a zatim i minimalno 3 sata ( najbolje preko noći) u frižideru i tek onda uklonite obruč.

Čokoladni preljev:

  1. U odgovarajućoj šerpici pomiješajte sadržaj vrećica Ciobar Classico, prvo s malo mliječnog vrhnja za šlag kako biste dobili gustu smjesu bez grudvica, a zatim dodajte i ostatak vrhnja za šlag.
  2. Zagrijte na srednjoj temperaturi uz stalno miješanje dok se vruća čokolada ne zgusne (po potrebi protisnuti kroz cjediljku kako bi uklonili eventualne grudvice). Prohladiti.
  3. Ohlađeni cheesecake poslužite uz gusti čokolodani preljev.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close