Veliki pritisak

McDonald's ipak zatvara restorane u Rusiji

Nemoguće je znati kada će se ponovno otvoriti.
Lifestyle / Hrana | 08. 03. 2022. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

McDonald's će zatvoriti svoje fast food restorane u Rusiji, njih 850, javlja Bloomberg. Ipak, McDonald's je poručio da će nastaviti plaćati 62.000 zaposlenika u toj zemlji koji su ‘dali dušu i srce u njihov brend’.

Izvršni direktor Chris Kempcinski rekao je da su njihove vrijednosti takve da ne mogu ignorirati nepotrebnu ljudsku patnju koja se odvija u Ukrajini. Kazao je da je nemoguće znati kada će se ponovno otvoriti.

Bloomberg piše kako bi McDonald’s mogao biti značajno pogođen ovim zatvaranjima. Nedavno su u jednom financijskom podnesku objavili da njihovi restorani u Rusiji i Ukrajini doprinose s oko devet posto njihovih godišnjih prihoda, što je oko dvije milijarde dolara.

Za razliku od drugih franšiza, poput KFC-a i Burger Kinga, koji u Rusiji imaju franšize, McDonald’s u Rusiji drži u vlasništvu 84 posto svojih lokacija.

Pritisak na McDonalds’ bio je velik zadnjih dana jer se nije oglašavao dok su se iz Rusije povlačile druge velike tvrtke. No, Coca-Cola i Pepsi se još nisu povukli, piše Telegram.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close