Dobar glas daleko se čuje

Livanjka rasturila na najvećem natjecanju slastičara u SAD-u

Pobjednik će dobiti svjetsko priznanje Najveći pekar 2020. godine, godišnju zalihu proizvoda, bit će predstavljen u časopisu "Scratch", a kući će ponijeti 10.000 dolara.
Lifestyle / Hrana | 10. 12. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je Livanjka Vildana Brkić-Bubalo davne 1999. godine došla u Ameriku, ni slutila nije da će ljubav prema pripremi slastica biti njen životni poziv. Danas, dvadeset i jednu godinu kasnije, Vildana je ušla u četvrtfinale najvećeg natjecanja slastičara u Americi.

Riječ je o svjetskom online natjecanju "The Gratest Baker", na kojem je Vildana zauzela visoko šesto mjesto. 

Vildana Brkić-Bubalo je iz Livna u Ameriku došla 1999. godine.

"Već 21 godinu moja ljubav i moj posao je dekorater za torte. Na Facebooku sam jedan dan vidjela da postoji ovo natjecanje i odlučila da se prijavim. Morala sam popuniti svoje podatke, odgovoriti na nekoliko pitanja kao primjerice zbog čega se želim prijaviti, poslati recept i fotografiju za jedan od mojih kolača, reći šta bih uradila ukoliko osvojim novac...", kazala je za Klix Vildana koja je rodom iz Livna.

Foto: Facebook / Livanjka rasturila na najvećem natjecanju slastičara u SAD-u

Popunila je obrazac, poslala nekoliko slika svojih kolača i natjecanje na koje se prijavilo 5.000 kuhara je počelo.

''Poanta je bila da se svaki dan glasa. Pokrenula sam svoje prijatelje, zamolila obitelj da me podrži i tako sam pomoću glasova ušla u četvrtfinale. Hvala svima za podršku. Moji deserti kojim sam se predstavila su bili jabukova pita i monte torta", govori Vildana.

Iako se nije plasirala u finale, priznaje kako je ovo za nju bilo nezaboravno iskustvo u koje bi se, sasvim sigurno, upustila ponovo.

''Sudjelovati u ovom natjecanju za mene je bio veliki adrenalinski izazov i sjajno iskustvo. Svjesna sam da od mene ima puno boljih kuhara, ali trudim se da svi budu zadovoljni narudžbama, posebno naši Bosanci u Americi", govori Brkić-Bubalo.

Pobjednik će dobiti svjetsko priznanje Najveći pekar 2020. godine, godišnju zalihu proizvoda, bit će predstavljen u časopisu "Scratch", a kući će ponijeti 10.000 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close