Što izbjegavati

Kako pripremiti i tretirati meso za roštilj

Pečeno meso prelijevate marinadom? Ovo su najveće pogreške
Lifestyle / Hrana | 26. 04. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toplo vrijeme jednostavno poziva da se izađe van, pa iako je dobro izbjegavati druženja i okupljanja, roštilj u vrtu možete pripremiti za vašu obitelj.

Engleska Agencija za standarde hrane donosi nekoliko savjeta kako pripremati i tretirati meso koje ćete peći na roštilju kako biste izbjegli moguće trovanje hranom.

Kako biste izbjegli trovanje hranom, pazite kamo stavljate sirovo meso. Odvajajte komade prije pečenja te koristite različite posude i pribor za kuhanje. Također, ne koristite marinade koje su bile u doticaju sa sirovim mesom na pečenom mesu, piše Ordinacija.hr.

Roštilj za jednokratnu upotrebu

Njima je potrebno nešto više vremena da se dobro zagriju pa uvijek dobro provjerite je li meso dovoljno pečeno tako da komad mesa prerežete na pola i provjeriti je li ostalo sirovih dijelova.

Obrada namirnica prije kuhanja

Ovo je odlična ideja. Piletinu tako možete staviti u pećnicu prije roštilja pa je na njemu ju samo dovršiti. Osjetiti ćete onu finu aromu dima, a istodobno biti sigurni da je meso potpuno pečeno.

Zagoreno ne znači skuhano

To što je meso na vatri postalo crno ne znači da je kuhano iznutra. Meso okrečite redovito, a mljeveno meso, piletinu u kobasice obavezno provjerite prije konzumacije.

Ne perite sirovu piletinu

Pranjem piletine možete bakterije sa nje prenijeti na ruke, robu i predmete za kuhanje. Visoke temperature će ubiti sve bakterije, pa nema potrebe da se meso prethodno pere.

 

Kopirati
Drag cursor here to close